Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2006

Μαρούσι - βολική επαναφορά

Σας το έταξα το ρεπορτάζ από το προεκλογικό Μαρούσι και το έκανα. Προλειαίνω το έδαφος για την επόμενη τετραετία για να σας σώσω κι εγώ. Απολαύστε το.





Να τα μας! Με το που βγήκα από το σπίτι είδα στα λασπόνερα ένα «αντιπατουλικό» φυλλάδιο. Ο εκλεγμένος πλέον δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης έχει διαπράξει μέγα έγκλημα: Είναι Πευκιώτης κι ως τέτοιος καταγγέλεται από την «Κίνηση Νέων Αμαρουσίου» που υπογράφει το καλοπροαίρετο φυλλάδιο.





Οι προκλήσεις, όμως, δεν μένουν αναπάντητες. Μια αφίσα του Πάνου Αλεξανδρή, έτερου διεκδικητή της δημαρχίας εσκίσθη και τσαλαπατήθηκε σαν προεκλογική υπόσχεση.





«Μαρούσι. Μια πόλη κάθε μέρα καλύτερη», διαβάζω στο καταλασπωμένο αυτοκόλλητο που διαφημίζει την υποψηφιότητα του κ. Ραγκούση, ο οποίος υποσχόταν μεν να κάνει το Μαρούσι κάθε μέρα καλύτερο. Οι οπαδοί του βοήθησαν να γίνει τρισχειρότερο μια και προεκλογικώς ανέπτυξαν το ανεξήγητητο χούι να κολλούν δεκάδες αυτοκόλλητα στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μάθουμε πάμπολλοι κάτοικοι της πόλης το άθλημα του σλάλομ επί πεζοδρομίου. Έπαθλο ένα περιποιημένο διάστρεμμα ή μια επίσκεψη στο ΚΑΤ. Ευχαριστούμε κύριε Ραγκούση!





Και κάτι ξεκάρφωτο για τη συνέχεια. Σ’ έναν κάδο, λίγο πιο πέρα από το ραγκούσειο αυτοκόλλητο, το διαφημιστικό sticker του κ. Μάνου Δασκαλάκη «Ύπατου Διδασκάλου Τζούντο – Επιθεωρητού» και υποψηφίου Νομαρχιακού Συμβούλου με το ΛΑΟΣ στην υπερνομαρχία.
Άτοπον.
Το sticker του «Ύπατου Διδασκάλου Τζούντο – Επιθεωρητού» είχε τοποθετηθεί έπειτα από τον πρώτο γύρο των νομαρχιακών εκλογών. Μάλλον περίσσεψε, οπότε γιατί να πάει χαμένο…





Καταπληκτικό! Οι Ινδιάνοι του Λιακόπουλου που αποδεικνύουν ότι όλοι είναι Έλληνες. Τώρα εμφανίζονται στο Μαρούσι, στην πλατεία του ΗΣΑΠ. Τα φτερά που φοράνε έχουν μαραθεί. Μάλλον πρέπει να τα ανανεώσουν.





Η λαϊκή βούληση δεν πρέπει να μείνει από καύσιμα. Ο κ. Πατούλης το ξέρει καλά και διά τούτο στόλισε ένα όχημα με τα πολεμικά χρώματα του συνδυασμού του, το καλοξυρισμένο πρόσωπό του και το κουρεματάκι του που θυμίζει Ζάχο Δόγκανο. Εμένα μου άρεσε η ντουντούκα που φέρνει στο νου θύμησες από ελληνικές ταινίες με τα ημιφορτηγά που ντελάλιζαν παραστάσεις μπουλουκιών στα χωριά.





Οδός Ερμού. Αναδουλειές στα πλανόδια cdάδικα. Κανείς δεν έχει όρεξη για τα καινούρια του Πετρέλη.





Πάλι οδός Ερμού. Ο ανταγωνιστής των Metropolis, φαινομενικά, στηρίζει τον αγώνα των μαθητών. Έχει και σχετική κονκάρδα στο πέτο του χιτωνίου του. Τον ρώτησα γιατί την φόρεσε, αν γνωρίζει τι λέει. «Όχι ντεν κσέρω. Μου την έντωσαν τσάμπα κι εγώ άρεσε», απάντησε χαμογελαστός.





Στην αρχή τρόμαξα. Νόμισα πως ο φιλότιμος εργάτης της φωτό ήταν ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα του Ολυμπιακού. Ευτυχώς, έκανα λάθος. Απλά του μοιάζει. Έτσι όπως πάει ο Ολυμπιακός σε λίγο ο Ρίμπο θα κόβει γύρο στου Μπαϊρακτάρη…





Λίγο πιο κάτω από τα cd, να ‘σου και τα σκουπιδάκια. Ας κάνουμε λιγουλάκι υπομονή. Μόλις βγει ο νέος δήμαρχος θα μας λυτρώσει…





Φελινική φωτό. Φοίνικας ζουμπάς λες και είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο κι από κάτω τα σκουπίδια που υποδύονται τα δώρα.





Τα μπάζα ήρθαν για να κάνουν παρέα στα σκουπιδάκια. Σιγά σιγά το Μαρούσι αρχίζει να μου θυμίζει ολίγον τι Ζεφύρι.





Μάλλον δεν πρέπει να μου θυμίζει Ζεφύρι το Μαρούσι. Είναι το Ζεφύρι! Αφίσσα Αλεξανδρή, ντουντούκα και ταμπελάρα με φέτα βαρελίσια, ελληνική τε και παραδοσιακή. Η πόλη του αύριο βγήκε μέσα απ’ το βαρέλι του προχθές…





O κ. Πατούλης μοίρασε (το Σάββατο) τριαντάφυλλα και εξελέγη. Πάντως, ένας κυριούλης δίπλα σε ψαράδικο ζήτησε από τους επιτελείς του κ. Δημάρχου να του αγοράσουν ένα κιλό γάβρο. Εκείνοι δεν υπέκυψαν στον λαϊκισμό. Ίσως και να μην τον άκουσαν καν. Είχαν τόσο κόσμο να εξυπηρετήσουν. Σκέφτηκα να πάρω κι εγώ ένα ματσάκι, αλλά δεν είχα ραντεβού τέτοιας φύσεως.





Τα άνθη του καλού φυτρώνουν σε προεκλογικά περίπτερα.





Πλήξη και ανία μέχρι την ψηφοφορία.





Αυτή η λήψη ξεστράτισε. Προοριζόταν για καλλιτεχνική.





Μα ποια είναι τούτη η ντελικανού με τον μπερέ; Εγγονή του Τσε Γκεβάρα; Τι λέει στους πιτσιρικάδες; Ιστορίες από τη Σιέρα Μαέστρα;





Κρυφακούω τι τους λέει: «Πάρε εσύ το πράσινο που είσαι Παναθηναϊκός. Πάρε κι εσύ το κόκκινο που είσαι Ολυμπιακός».
«Μα δεν είναι κόκκινο, πορτοκαλί είναι», απαντάει ο νεαρός.
«Ε, δεν πειράζει πάρτο έτσι κι αλλιώς», ανταπαντά η όμορφη διαφωτίστρια του υποψηφίου δημάρχου κ. Αλεξανδρή.





Κι οι νεαροί τα πήραν (τα μπαλόνια) και φύγαν. Λίγο πιο κάτω τα ‘σκασαν και σκάσανε στα γέλια...





Και το γκράντε φινάλε. Η νεολαία Πατούλη εν δράσει, λίγο πριν φτάσω στην Κηφισσίας. Επόμενο δημοτικό ρεπορτάζ, πρώτα ο Θεός, στις επόμενες εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: