Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

Για ποια αιτία, τρέντι είναι το σπορ του πισωγλέντη;



Άλλα μου λεν τα λόγια σου και άλλα η καρδιά σου.
Ισχύει και στην πλημμυρίδα των αποκαλύψεων που έφερε ως παρεπόμενα ο θάνατος του Νίκου Κούρκουλου.
«Αληθινός άντρας», «Άντρας με το άλφα κεφαλαίο», «τέτοιοι μάγκες αρσενικοί δεν υπάρχουν πια», έλεγαν οι κυρίες των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών το διήμερο που μας πέρασε – μεταξύ αυτών και η κ. Μάρα Ζαχαρέα και η κ. Όλγα Τρέμη.
Συνεπώς δικαιούμεθα να συμπεράνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί ότι:
Το καλύτερο είδος άντρα είναι εκείνο που γράφεται με άλφα κεφαλαίο και πως ο κάλλιστος των ανδρών είναι ο αληθινός.
Αφού είναι έτσι η αλήθεια, για ποιο λόγο τα ΜΜΕ προβάλλουν συστηματικά το πρότυπο του άνδρα που δεν είναι και τόσο άντρας;
Για ποια αιτία τρέντι είναι το σπορ του πισωγλέντη;
«Άγνωσται αι βουλαί των ντιντήδων» που θα ‘λεγε κι ο Παπατσάκαλος.
Η δε αποδημία του τρανού μας ηθοποιού φέρνει κι άλλες σκέψεις στο νου, όπως η γκριζοποίηση της ζωής μας που επιτυγχάνεται σταδιακά μέσω της πολιτικής ορθότητας.
Θυμάστε την σκηνή όπου ο Κούρκουλος στην ταινία «Ορατότης Μηδέν» του Φώσκολου χόρευε το θρυλικό «Βρέχει Φωτιά στην Στράτα μου»;
Εκεί, ενσαρκώνοντας υποδειγματικά τον ρόλο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό (μαγκίτης αρσενικός), κάπνιζε αρειμανίως.
Πώς θα σας φαινόταν η ίδια σκηνή αν χόρευε ζεϊμπέκικο με Milko ή μια Amita ροδάκινο στο χέρι αντί του τσιγάρου; Κατ’ ελάχιστον ξενερωτική μήπως;
Ε, έτσι που το πάμε με τις πολιτικές ορθότητες, τις νεοταξικές ντεμέκ ευγένειες και απαγορευτικές νομοθεσίες δύσκολα θα βλέπετε στο μέλλον ταινίες όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα.
Δεν αποκλείεται να απαγορευτεί και η φράση «γνήσιος άντρας» ως ρατσιστική.
Εννοείται ότι το κάπνισμα και η «προβολή» του θα απαγορευτούν αλλά οι βομβαρδισμοί με απεμπλουτισμένο ουράνιο θα επιτρέπονται.
Κοντολογίς: ο άντρας του μέλλοντος είναι αδελφή / δεν καπνίζει σαν μπουρί. Τρώει λίγο σαν πουλί και λατρεύει το «κεχρί».
Τσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: