Τρίτη, Μαρτίου 27, 2007

Γεώργιος Βουλγαράκης: Ο υπουργός που έσωσε την Ακρόπολη από την ανυποληψία!


Στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ακρόπολις ανακηρύχθηκε πρώτο μνημείο! Λέτε να κόψει κορδέλα ο Βουλγαράκης;
Λέτε ο Αντώναρος να ζητήσει από την φαύλη κυβέρνηση Περικλή να ευχαριστήσει τη Νέα Διακυβέρνηση για την ανάδειξη του έργου;
Πάντως, όσους… αρχαίους δείτε στο εδώλιο για τη διασπάθιση των χρημάτων της Αθηναϊκής συμμαχίας άλλα τόσα σύγχρονα λαμόγια του Χρηματιστηρίου θα αντικρίσετε «στη σέντρα».
Είδηση που δικαιώνει τον Νίκο Ευαγγελάτο: οι αιγυπτιολόγοι τελικά διαπίστωσαν πως στα τέσσερα κανοπικά αγγεία που υποτίθεται πως περιείχαν τα ταριχευμένα όργανα του Ραμσή δεν περιλάμβαναν τίποτε άλλο παρά καλλυντικά.
Από τα καλλυντικά κατάντησε μούμια ο Ραμσής;
Θέλετε κι άλλες «Αποδείξεις» ότι μ’ αυτά τα μπλάστρια του διαβόλου το δέρμα σας θα γίνει χάλια;
Συνεχίζουμε με Τέχνη: «Nature morte au melon vert (Νεκρά φύσις και πράσινο πεπόνι)», ονομάζεται η υδατογραφία του ζωγράφου Σεζάν που θα δημοπρατηθεί στον οίκο Σόθμπις κι αναμένεται η τιμή του να φτάσει μέχρι τα 13,70 εκατομμύρια ευρώ.
Τώρα με τη λειψυδρία όλες οι υδατογραφίες θα χτυπήσουν τιμές ρεκόρ.
Ίσως να φταίει και το πεπόνι που ανεβάζει την τιμή του πίνακα. Αν είχε ζωγραφίσει ρεβύθια ή καμιά σκελίδα από σκόρδο μπορεί να ήταν πιο προσιτό το έργο.
Μα πείτε μου στ’ αλήθεια, δεν είναι ληστεία να ζητάνε τόσα λεφτά για έναν πίνακα; Πόσο πλήρωσε ο μακαρίτης ο Σεζάν για τις μπογιές και το πανί του πίνακα;
Να ‘τανε (σε σημερινά λεφτά) 10, 20, 30 ευρώ; Να σου βάλω εγώ πενήντα να φάει κι ένα κιλό κρουασάν στο Καρτιέ Λατέν.
Από που κι ως που του βάζουνε καπέλο 13,70 εκατομμυρίων ευρώ;
Ώρα είναι να δούμε τον Τσιαμτσίκα να ωρύεται έξω από το Σόθμπις διαμαρτυρόμενος για την Τέχνη που γίνεται απλησίαστη για τον άνεργο, τον φοιτητή, τον συνταξιούχο.
Ή, ακόμα καλύτερα, να δούμε τον Αυτιά να στεναχωριέται για το «άφταστο όνειρο» της 3ης ηλικίας για έναν «Σεζανάκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: