Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

O Πυθαγόρας φορούσε Prada...


Κακώς επικήρυξαν με μετρητά τον «Επαναστατικό Αγώνα». Έπρεπε να δώσουν στους «μαρτυριάρηδες» κρατικά ομόλογα με εξασφαλισμένες αποδόσεις.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει την τοποθέτηση των αποθεματικών των ταμείων σε «παράγωγα ομολόγων και άλλα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού κινδύνου».
Σοφό μέτρο. Να τα τοποθετούν κατευθείαν στις τσέπες των κουμπάρων.
Για να αποφεύγουν δε και τις κακοτοπιές μπορούν να δίνουν ένα καλό ποσοστό στους μετρ του προηγούμενου «καθεστώτος» για να τους υποδεικνύουν νόμιμους και βελούδινους τρόπους «αναδιανομής του εισοδήματος» υπέρ των λαμόγιων.
«5.000.000 ευρώ μίζα!», αλυχτούν διαμαρτυρόμενοι ένιοι της μείζονος αντιπολιτεύσεως. Την άλλη μισή φράση τη λογοκρίνουν αλλά θα την αποκαλύψει η Τσούχτρα: «Πώς μας ξέφυγε αυτό το ταληράκι; Αίσχος!»
Έχει και τα καλά της, όμως, η υπόθεση με τα μολόγατα-μολόγατα.
Οι τηλεπαρουσιαστές το ρίξανε στα μαθηματικά: «Χρειάζονται 5 αλγόριθμοι για να καταλάβεις αν κέρδισες από την αγορά των ομολόγων», αποφαινόταν ο ένας.
«Πρέπει να κάνεις δεκάδες εξισώσεις για να παρακολουθείς τα συγκεκριμένα ομόλογα», κεραυνοβολούσε η άλλη.
Ο Αρχιμήδης στην AGB! Ο Ευκλείδης κόντρα στη Μαρία την Άσχημη...
Δόξα τω Θεώ, οι αστέρες της TV ξέρουν να μετράνε... Πώς αλλιώς θα τα ‘βγαζαν πέρα με τα μύρια που τους σκάνε οι καναλάρχες;
Μην παρεξηγείτε πάντως την επίθεση του Νικολά Σαρκοζί στο Λουκά Παπαδήμο.
Και η ελληνική δημιουργική λογιστική έχει δικαίωμα να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όχι μόνο η Άννα Βίσση.
Εντυπωσίασε η εμφάνιση της Βάσως Παπανδρέου προχθές (μαύρο ταγέρ – λευκές λεπτές ρίγες). Θύμισε πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας Addams Family και εν προκειμένω την φοβερή Morticia.
Και μια είδηση για το τέλος, της οποίας ο τίτλος φανερώνει την πικρή αλήθεια: «Συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με την πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η πολιτική ηγεσία φαντάζει αφύσικη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: