Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007

Ο Χένρι Κίσσινγκερ στην εξώδιο ακολουθία του βιβλίου ανιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού


Τα ορφανά του σχεδίου Ανάν και οι πνευματικοί ακριβογιοί του Κίσσινγκερ έχουν ξεράσει τόνους χολή επ' αφορμής της εξεμέσεως του Ρεπουσισμού από την εκπαίδευση. Διά τούτο τους αφιερώνουμε 10 ιδέες αξιοποίησης του ρεπούσιου πονήματος:
Ιδέα πρώτη: τα όποια αντίτυπα έχουν τυπωθεί να τα πάρει η αποτυχήσασα κ. Μαριέττα για να τα μοιράζει εν είδει προεκλογικού φυλλαδίου στην επόμενη αναμέτρηση για τις έδρες στο παρλαμέντο.
Ιδέα δεύτερη: να χαριστούν στην κ. Ρεπούση για να τα δωρίζει στους κολλητούς της σε γιορτές, γάμους, γενέθλια και βαφτίσεις.
Ιδέα τρίτη: να στήσει πάγκο το υπουργείο Παιδείας στο παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και να τα πουλάει ένα ευρώ το κιλό.
Λαμπρή ευκαιρία για απόσβεση των περιττών εξόδων του φορολογούμενου λαού που πλήρωσε τα λάθη της… αποτυχησάσης κ. Μαριέττας.
Ιδέα τέταρτη: να διανεμηθούν εκ νέου στους μαθητές οι οποίοι θα τα πετούν σε κάδους ανακύκλωσης στα πλαίσια μαθήματος για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Ιδέα πέμπτη: να γίνει deal με τον Δημοσθένη Λιακόπουλο να τα χαρίζει στους τηλεθεατές-πελάτες του: «μαζί με το δυνατό κι ελληνικό πακέτο ένα ανθελληνικό βιβλίο για να κάνετε τις συγκρίσεις σας»!
Ιδέα έκτη: οι άνδρες που έχουν βαρεθεί να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για τα μαλλιά της συζύγου να τα μοιράσουν στα απανταχού κομμωτήρια. Οι επισκέψεις των μαντάμ θα αραιώσουν.
Ιδέα εβδόμη: αν δερματοδέσετε το εν λόγω πόνημα και στο εξώφυλλο γράψετε άλλον τίτλο, χαρίστε το σε κάποιον που υποπτεύεστε ότι υποκρίνεται τον διαβαστερό. Αν σε μια βδομάδα δεν σας βρίσει, τότε σίγουρα δεν ανοίγει βιβλίο.
Ιδέα όγδοη: όσα αντίτυπα έχουν απομείνει αποπειραθείτε να τα μοιράσετε σε φίλους του έργου (Μπίστης και λοιποί). Με έκπληξη θα διαπιστώσετε πόσο λίγοι είναι.
Ιδέα ένατη: κόφτε το σε λωρίδες και μοιράστε το σε φιλάθλους για να το κάνουν χαρτοπόλεμο σε κάθε γκολ της ομάδας τους.
Ιδέα δέκατη: αφήστε το βιβλίο στη λήθη, όπως και την κυρά Μαριέττα…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε η Μαριέττα επιμένει ακόμα;

Μύθος είπε...

Επίσης μπορούν να ανακατέψουν τα εναπομείναντα βιβλια με τα καινούρια που θα δωθούν. Όποιο παιδάκι πάρει βιβλίο της Ρεπούση, α) να μένει αυτόματα στην ίδια τάξη και β) να γίνεται επίτιμος νονός του ο Μητσοτάκης.

Αλήθεια είναι "Ρεπουσισμού" ή "Ρεπουτσισμού";

Φιλάκια