Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

Νέρων: Ο πρωτοπόρος των gay γάμων ήτο Ρωμαίος και αυτοκράτωρ!


Παντρεύτηκαν άντρες μεταξύ τους στην Τήλο.

Μερικοί, οι οποίοι είναι αρκετά ανιστόρητοι για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη χαρακτηρίζουν την εξέλιξη «πρόοδο».

Άλλοι είναι απλά βαλτοί.

Δεν γνωρίζουν πως το δρόμο άνοιξε ένας «προοδευτικός» που είχε περίπου τα ίδια μυαλά με δαύτους. Ενίοτε και παρόμοιες προθέσεις.

Ήταν ο Νέρων, αυτοκράτορας της Ρώμης!

Ο προοδευτικός Νέρων, ο οποίος ενσαρκώνει τα όνειρα των μιμητών των πράξεών του ήταν η πρώτη διακεκριμένη προσωπικότητα της αρχαιότητας που παντρεύτηκε άντρα.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Κάσσιο Δίωνα (2ος-3ος αιώ.) ο Νέρων έκανε διπλό γάμο.

Ευνούχισε έναν έφηβο ονόματι Σπόρο, τον έντυσε θηλυκότατα με εντυπωσιακό φόρεμα, τον βάφτισε «Σαββίνα» και τον παντρεύτηκε σαν γυναίκα του.

Ταυτόχρονα παντρεύτηκε και άλλον νέο ονόματι Πυθαγόρα, ο οποίος θα έπαιζε μόνο το ρόλο του άντρα. (Κάσσιου Δίωνα Νικαέα, Ρωμαϊκή Ιστορία, Επιτομή Ξιφιλίνου, S178, στ. 10-20).

Ο Νέρων προτίμησε να κάνει το γαμήλιο ταξίδι του στην Ελλάδα, αλλά ουδείς ιστορικός μας λέει αν πήγε Τήλο με τον Σπόρο (καλλιτεχνικό Σαββίνα) και τον μπρατσαρά τον Πυθαγόρα.

Μόλις πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Νέρωνα, ο οποίος μάλιστα διατηρούσε παθιασμένες αιμομικτικές σχέσεις με τη μητέρα του την Αγριππίνα*, εξεδόθη διάταγμα που υποχρέωσε όλες τις κατακτημένες επαρχίες να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός.

Φυσικά, εορτάστηκε ως έδει και στην Ελλάδα ο γάμος του χριστιανοφάγου Νέρωνα.

Παρόμοια εκδοχή για το γάμο Νέρωνα – Σπόρου μας παρέδωσε και ο Σουετώνιος (Nero, XXVII-XXIX).

Τελικά όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

Οι δυνάμεις, συσσωματώσεις, «εταιρείες» και αυτοκρατορίες που εχθρεύονταν το χριστιανισμό στην αρχαιότητα εκπροσωπούνται ευδοκίμως σήμερα από τους τοποτηρητές της νέας αυτοκρατορίας.

Γκέι γάμος στην αρχαία Ρώμη; Παλαμάκια οι Έλληνες κι οι λοιποί κατακτημένοι.

Γκέι γάμος με τη βούληση της νέας Ρώμης; Ξανά παλαμάκια οι Έλληνες υπό τα άγρυπνα όμματα των συνασπισμένων τοποτηρητών της υπερδύναμης.

Τα λιοντάρια προσεχώς.

*Ο Νέρων δεν περιορίστηκε στο σεξ με την μητέρα του. Στη συνέχεια του εκσυγχρονιστικού βίου του, κάποια στιγμή, διέταξε τη θανάτωσή της!

ΥΓ: Επί των ημερών του ο Νέρων είχε κάψει τη μισή Ρώμη για να ενοχοποιήσει τους Χριστιανούς. Φέτος κάηκε η μισή Ελλάδα και ενοχοποιήθηκαν όλοι οι άλλοι πλην της άχρηστης παραστάσεως ποικιλιών που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση. Ζούμε σε ανάλογους καιρούς...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστα ολα τα παραπανω . Παραθετω μια ιστοσελίδα όπου δείχνει το "χάρτη" της διεθνούς νομοθεσίας για το ζήτημα . Μάλλον χειρότεροι είναι οι καιροί . Μακριά από τα παιδιά μας.....

Ανώνυμος είπε...

Ιδού η ιστοσελίδα
http://www.ilga-europe.org/europe/issues/marriage_and_partnership/marriage_and_partnership_rights_for_same_sex_partners_country_by_country

olympia.gr είπε...

ΞΕΦ-ΤΗΛΟΣ: ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
από www.olympia.gr

Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν τόπο μακρινό που τον έλεγαν Ξεφτήλο, ζούσε ένας βασιλιάς που τον φώναζαν Αλί Φέρει. Ήταν παρατσούκλι, γιατί από τη στέψη του και μετά μόνο δεινά έφερνε στο έρμο κείνο μέρος. Εως ότου ένα βράδυ ήρθε στον ύπνο του η καλή νεράιδα και του είπε ένα φοβερό μυστικό, πως δηλαδή θα έκανε καλό στον τόπο του με μιά απλή κίνηση.

Ήρθε το ξημέρωμα και ο Αλής δεν έχασε λεπτό. Γνωρίζοντας πως ο Σουλτάνος, ενώ λάτρευε τα αγοράκια (όπως όλοι οι Σουλτάνοι), δεν ήθελε ούτε να ακούσει για γάμο μεταξύ αγοριών, αποφάσισε να βρει αυτός δυο αγοράκια και να τα παντρέψει, γνωρίζοντας πως όλοι οι άλλοι βασιλείς του χαλιφάτου δεν θα τολμούσαν ποτέ να κάνουν κάτι παρόμοιο. Ήταν πράγματι μια εξαιρετική ιδέα που έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου. Όλοι πλέον έμαθαν για την Ξεφτήλο, και τον μοναδικό βασιλιά που είχε το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ του προϊόντος.

Λόγω της παρανομίας του θέματος, ο Αλής ήταν ο μοναδικός που αποφάσιζε ποιά ερωτευμένα πιτσουνάκια θα στεφάνωνε. Έτσι, ήρθε σε συμφωνία με το “Lougra Travel”, έναν τεράστιο τουριστικό οργανισμό που διοργάνωνε ταξίδια για αστεφάνωτα “ιδιάιτερα” πιτσούνια. Με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα* έδωσε την απαραίτητη κοινωνική πινελιά για να μην τον πουν και παραδόπιστο. Ότι δηλαδή θα προτιμούσε τα εν λόγω πελατάκια γιατί τάχαμ θα είχε ίδια οφέλη, η πως τάχαμ τάχαμ, οι πιστοί του αυλικοί θα παρείχαν τα χάνια και τα κονάκια τους στα πελατάκια με το αζημίωτο βέβαια ή αλλιώς αμιζίωτο.

Ο Σουλτάνος εξοργίστηκε και τον απείλησε με ξεπλημέλημμα. Ο βασιλιάς όμως δεν πτοήθηκε αφού είχε προνοήσει και το P&L του έβγαινε θετικότατο. Ως γνωστόν το ξέπλυμα είναι πάντα ισχυρότερο από το ξεπλημέλημμα! Και έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα (παραμύθι). Όπως ζουν όλοι οι βασιλείς σε τούτο τον αγγελικά πλασμένο κόσμο!

*όρος που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους Σουλτάνους για ποικίλους λόγους: 1. Για να ξεκληρίσουν το Φυρακ και να του πάρουν τα πετρέλαια, 2. Για να κάνουν εθνοκάθαρση στη Μαρτυρικύπρο και να στήσουν βάσεις, 3. Για να ξεσερβίσουν το Κοτσιφοσχέδιο ώστε να διακινούν γιουσουφάκια και ναργιλέδες ελεύθερα. κλπ, κλπ.

Morpheus είπε...

1ον) όσον αφορά το γάμο ατόμων του ίδιου φίλου , πιστεύω πως έχουν κάθε δικαίωμα να τον κάνουν. Εμείς πρέπει να μαζευτούμε, να καταλάβουμε ότι η ελευθερία μας σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία των άλλων και ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ορίζουμε στον καθένα πως να ζει τη ζωή του.
Επίσης, στο σχολείο (πριν πάρω απαλλαγή από τα θρησκευτικά) μας μάθαιναν ότι ο Χριστιανισμός δεν απαγορεύει τίποτα, απλά συμβουλέυει κατα κάποιον τρόπο το σωστό και το λάθος. Τώρα γιατί βγαίνουν όλοι οι παπάδες και κατακρίνουν τα πάντα ? Από τύχη δεν γεννήθηκαν ομοφυλόφιλοι και αυτοί. Ότι μας συμφέρει κρατάμε πάντα ...

2ον) Αυτό που είπατε σήμερα προς το τέλος της εκπομπής, ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν είναι ήρωες αλλά μισθοφόροι ... 'Απαιχτο και απόλυτα σωστό ! Σας χαίρομαι να σας ακούω (βάζετε και ωραία μουσική) ...

Χαιρετώ !

Ανώνυμος είπε...

EΓINE EIΔHΣH KAI ΣTIΣ EΔΩ EΦHMEPIΔEΣ.XΩPIΣ ΣXOΛIA,YΠEP ñ KATA.EΔΩ OI ΓAMOI METAΞY IΔIOY ΦYΛOY ATOMΩN EXOYN NOMIMOΘ+EI EΔΩ KAI KAIPO.ME ANTIΔPAΣEIΣ ΦYΣIKA.G AΠO CT

spooky είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε Αιρετικέ. Αν αφαιρέσεις 1-2 ονόματα από το post σου θα αναρτηθεί. Ξέρεις, εδώ το blog δεν είναι ανώνυμο. Έχει και όνομα και επίθετο. Οπότε ας προσέχουμε λίγο...

Aggelos Spyrou είπε...

Ρε το Σπόρο!!!

Δεν μας είπατε αν πήρε τελικά τη ...σύνταξη του Νέρωνα και την υπόλοιπη περιουσία!

Stefanos είπε...

Για το Νέρωνα όσον αφορά την πυρκαγιά υπάρχει και η ανάποδη άποψη, πως οι Χριστιανοί έκαψαν τα ιερά και του τα φόρτωσαν εκείνου ιστορικά. Τρέχα γύρευε άντε να βρείς άκρη..
Τρελλό παλλικάρι πάντως ο Nero... :P

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Nero burning rom. Μια οθόνη που βλέπουμε συχνά στο πρόγραμμα αντιγραφής cd-dvd.
Σημαδιακό Λεωνίδα!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

@anonymous: Κάτι έχει το λινκάκι. Δεν βγάζει πουθενά.
@Ολύμπιο: φλέβα λογοτεχνική διακρίνω. Φλέβα πλούσια σε ψυχικά μεταλλεύματα.
@morpheus: Ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα λόγια και τα καλά σχόλια. Είσαι πηγή αισιοδοξίας κι ελπίζουμε να έσκισες στις εξετάσεις. Ό,τι καλύτερο.
@Άγγελο Σπύρου: Ο νους σου στα λεφτά εσένα. Ωραίο θέμα προς έρευνα.
@estarian: Είσαι παγάνας αλλά ωραίος παγάνας. Πώς περνάς Αθήνα βρε έκλυτε Ηλιογάβαλε; Στείλε κάνα μέιλ να βρεθούμε...

Morpheus είπε...

Ευχαριστώ ... ενδοσχολικές ήταν οι φετινές ... του χρόνου στις πανελλήνιες θα σκίσω (ελπίζω) ...
Καλές εκπομπές και καλά να περνάτε ...

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον
που απαγορευθηκε στην ελλαδα
λογω του προκλητικου
gay periexomenoy toy

Ανώνυμος είπε...

και μην ξεχναμε οτι την τριτη
γινετε δικαστηριο για την χρηση του
ορου "λεσβια".
Δεν ξερω αν εχετε ασχοληθει στην εκπομπη σας για αυτο το θεμα.
Παντως θα εχει ενδιαφερον η αποφαση
του δικαστηριου,μιας και αυτο τον καιρο ειχαμε και τους γαμους!