Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Η Ελλάδα έγινε αγνώριστη!







Ο κ. Σουφλιάς είναι υπουργός Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων. 
Το ξέρουμε. 
Δυστυχώς το ξέρουν και οι παμφάγοι εργολάβοι και διοδιούχοι και μοντάρουν όποτε τους καπνίσει υπερμεγέθεις αυξήσεις, ίσα με το μπόι του Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ. 
Παγκοίνως γνωστό και τούτο.
Ο κ. Σουφλιάς συχνά αυτοσαρκάζεται επειδή δεν ακούει πολύ καλά. 
Πασίγνωστο. 
Αυτό που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς και υποθέτουμε πως αγνοεί κι ο ίδιος ο υπουργός είναι ότι έχει μυωπία. 
Αν δεν έχει είναι ανεξήγητο πως του ξεφεύγουν τόσο κακόγουστες και σαχλεπίσαχλες μπαλαφάρες που δεν θα ενέκρινε ούτε ο πλησιέστερος συγγενής του δημιουργού τους.
Προσφάτως βλέπουμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη γωνιά του Ελλαδικού Τύπου καταχωρήσεις του ΠΕΧΩΔΕ με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα Αλλάζει». 
Και το σύμπαν αλλάζει από μόνο του χωρίς να το κουλαντρίζει κάποιος Σουφλιάς, αλλά ας το προσπεράσουμε. 
Το ζήτημά μας είναι η γελοιωδέστατη διαδικτυακή καμπάνια του ΠΕΧΩΔΕ για την «Ελλάδα που Αλλάζει». 
Προσέξτε τη μορφή στην δεύτερη και την τρίτη εικόνα του post από το φλασάκι του ΠΕΧΩΔΕ που έχει κατακλύσει τα portals και... προσωποποιεί την Ελλάδα!
Τι σας θυμίζει;

1. Τον Αλογοσκούφη αν ήτανε γραία μπαμπουίνα που συγκρούστηκε με ωτομοτρίς.
2. Κομπάρσα στο X-FILES με δυνάμεις τηλεκίνησης, ESP, δοκτορά στα φαινόμενα poltergeist καθώς και στο remote viewing.
3. Την Amy Winehouse έπειτα από 99 χρόνια και 20 βαποριές κόκα αργότερα.
4. Τον Φρέντι Κρούγκερ με περούκα.
5. Βλάσφημη διασταύρωση του Αντώνη Πανούτσου με τον James Hetfield.

Έτι δε, οι εικόνες είναι της πλάκας, ο... γκουγκλεμάπας χάρτης της χώρας δεν κάνει ούτε για τη λεκάνη (αποχωρητηρίου) κουλουπού κουλουπού, πουρουπουπού.    

Anyway, καλό θα ήτο να ενημερωθούμε πόσο πάει το μαλλί της καμπάνιας της Ελλάδας που «αλλάζει» μια και ημείς θα πληρώσουμε την λυπητερή. Καλό θα ήταν να μάθουμε την αλήθεια για την κρατική διαφήμιση: 
Μπορώ να ψωνίσω κράτος από αλλού; Υπάρχουν πολλά κράτη στην Ελλάδα που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο;
Αν ένα υπουργείο κάνει κάποιο έργο υπάρχει περίπτωση να μην το μάθεις ότι έγινε και να τρέχεις σε άλλες γαίες για να το απολαύσεις;
Πάντα απορούσα ο αδαής για ποιο λόγο διαφημίζονται τα υπουργεία ενώ δεν έχουν να ανταγωνιστούν κανέναν. Απορούσα μέχρι που ενημερώθηκα ότι τα υπουργεία τα διοικούν υπουργοί που θέλουν να εκλεγούν ώστε να ξαναγίνουν υπουργοί και –ποιος ξέρει- πρωθυπουργοί.
Ωστόσο, δεν έχουν καταλάβει οι ταλαίπωροι θνητοί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ούτε μία ψήφος σε κάλπη επειδή ο ψηφοφόρος είδε σποτάκι στην τηλεόραση που διαφήμιζε έργο υπουργείου, άρα του υπουργού, άρα προτιμήστε τον, άρα δόξα και τιμή και ψήφος δαγκωτή.
Όσα κρατικά σποτάκια κι αν δεις στο χαζοκούτι, όσες υπουργικές ρεκλάμες κι αν σου λερώσουν τα δάχτυλα με τα μελάνια τους, αποκλείεται να πιστέψεις ότι ο υπουργός έκανε το τάδε ή το δείνα έργο με παρά από την τσέπη του, αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο.
Αυτά για τώρα και προσοχή στους δρόμοι...


6 σχόλια:

Pastaflora είπε...

Εμένα πάλι η αινιγματική φάτσα μου κάνει κάτι σε διασταύρωση Ταϋγέτης με τον Τατούλη! Άβυσσος η ψυχή του διαφημιστή!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπημένη pastaflora, επιτέλους! Ολική επαναφορά! Με το καλό βρε...

spooky είπε...

Ο Σουφλιάς Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων; Μάλλον σε Υπουργό Οπλισμένου Σκυροδέματος μου κάνει...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μπράβο! Κι εμένα τον Αλογοθκούφη μου θύμιζε! Ωραίοι :)

ria είπε...

πέστε ότι θέλετε, εγώ όμως που δεν περνάω πια το πέταλο του μαλιακού και σε λίγο καιρό θα έχει ένα τουνελ για να μπαίνω στον κάμπο της καρδίτσας, όπως και όλοι οι καρδιτσιώτες τον αποκαλούμε το σουφλιά, άγιο σουφλιά. ρώτα και όσους μένουν στον άγιο κωνσταντίνο!

spooky είπε...

Καμία αντίρρηση, αλλά αυτά έπρεπε να είχαν γίνει 25 χρόνια πριν. Κι επίσης, γιατί αυτές οι τσουρούτικες δυο λωρίδες ανά ρεύμα; Κανονικά έπρεπε ΤΡΕΙΣ και να υπάρχει και ΛΕΑ (Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης).

Αντιθέτως, τόσα χρόνια και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κάνανε το (ψηφοθηρικό) χατήρι διαφόρων τοπικών παραγόντων που πανηγυρίζανε με τηνεπιτυχία τους να ΜΗΝ παρακαμφθεί το Πέταλο και χάσουν πελατεία οι άθλιες ταβέρνες στον Καραβόμυλο και στον Άγιο Κωνσταντίνο...

Χρειάστηκε να δολοφονηθούν τα παιδιά των οποίων το πούλμαν συγκρούστηκε με το εκτός προδιαγραφών φορτηγό της "Τζαμοτεχνικής" για να ευαισθητοποιηθούν οι ΙΔΙΟΙ τοπικοί παράγοντες και βλαχοδήμαρχοι που κάνανε τ'αδύνατα δυνατά για να ΜΗΝ γίνουν τα έργα στο Μαλιακό...

Δεν έχει δικαίωμα ούτε ο Σουφλιάς ούτε ο Λαλιώτης ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ να υπερηφανεύεται γι'αυτά τα (λειψά) έργα. Αντιθέτως, πρέπει να ντρέπονται που δεν είχαν γίνει 25 χρόνια πιο νωρίς.

Α, και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα οι "κύριοι" που μας κυβερνούν τα τελευταία 150 χρόνια. Και με τους τόκους. Δε θα καθόμαστε να πληρώνουμε μια ζωή τα δικά τους κερατιάτικα.