Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2008

Μαύρα κοράκια - κόκκινα κοράκια και γαλάζια κοκοράκια


«Eπέλεξαν να αφήσουν εμάς τους παλιομοδίτες εκτός πολιτικής για να φέρουν μέσα κάποια golden boys». Βύρων Πολύδωρας, 17/09/2008

Σημειωτέον οι λέξεις “Golden Boys” προφέρονται Γκόλντεν Μπόιζ και μεταφράζονται ως «Χρυσά Αγόρια».

Μόλις άκουσα τις δηλώσεις του σκοταδόψυχου ποιητή κ. Πολύδωρα αιφνιδιάστηκα. Νόμιζα ότι έλεγε το ρώσικο ιδιωματισμό “Galuboy” (προφέρεται Γκάλουμποϊ και η ελεύθερη μετάφρασή του είναι «Gay».

Ο ιδιωματισμός Γκάλουμποϊ αν μεταφραστεί κατά λέξη σημαίνει «Γαλάζιο Αγόρι» και για έναν παράξενο λόγο οι Ρώσοι έχουν συνδέσει το γαλάζιο χρώμα με την ομοφυλοφιλία ενώ εμείς οι Έλληνες ταυτίζουμε τοιούτες καταστάσεις με το ροζ.

Ησύχασα πάντως μόλις συνειδητοποίησα ότι ο πολυσχιδής κ. Πολύδωρας χρησιμοποίησε αγγλικό και όχι ρωσικό ιδιωματισμό για να περιγράψει ορισμένα παλικάρια στην παράταξή του.

Δυστυχώς η μνήμη μου δεν με βοηθάει να θυμηθώ αξιοσημείωτες «αντικυβερνητικές» δηλώσεις του κ. Πολύδωρα την εποχή που κυβερνούσε και σύμφωνα με τις δηλώσεις του «εξέτιε ποινή» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η υπουργική πολυθρόνα μάλλον χαρακτηρίζεται για την αναλγητική της δράση και το υπουργείο Υγείας πρέπει να επιτρέψει τη συνταγογράφησή της από τους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι πονεμένες καρδιές μ’ ένα ωραίο υπουργείο ανακουφίζονται. Το ίδιο κι ο πολιτικός πονόδοντος.

Ο Έλλην Ρίλκε κ. Πολύδωρας νιώθει επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει απωλέσει τον «ηθικοπατριωτικό της χαρακτήρα» και έχει δίκιο.

Από τότε που έφυγε από το υπουργείο του ο ίδιος, που είναι βεραμάν πατριώτης, έπεσε ο μέσος όρος κι έτσι δικαιολογείται ο αφανισμός του Παύλου Μελά και του Ίωνα Δραγούμη που κρύβει επιδεξιότατα στα σπλάχνα του το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Επιπλέον η διακοπή της ενασχόλησής του κ. Πολύδωρα με την προστασία των καθαρτηρίων και ωφελίμων πυρκαγιών από τα ρυπαρά ελληνικά δάση, τον ωφέλησε.

Τον βοήθησε να διαπιστώσει πως η κ. Μπακογιάννη «ερμηνεύει τα συμφέροντα του Ερντογάν και του Γκρουέφσκι».

Τώρα το έμαθε ο άνθρωπος;



Η ωραιοτάτη εικόνα προέρχεται από το (φουλ στο χιουμοριστικό illustration) blog http://salata.files.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: