Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2008

Όλοι στον κουβά!


Το μοναδικό αναντικατάστατο αντικείμενο στη ράμπα του σταθμού του Μοναστηρακίου είναι ένας κουβάς στον οποίο πέφτουν οι... ψιχάλες από την πρόσφατα... χρυσοπληρωμένη και ανακαινισμένη τσίγκινη οροφή του σταθμού.
Σημειωτέον ότι στον σταθμό στάζει πάντα! Είτε έχει βρέξει είτε όχι.
Μάλλον είναι τα νερά του Ηριδανού που εκδικούνται με τη νικηφόρα υγρασία τους το καταθάψιμο του ιερού ποταμού από τα έργα των τρισκατάρατων κλεφτών που υποδύονται τους κυβερνητικούς παράγοντες.
Τραβώντας το βίντεο με την χρόνια ξεφτίλα του ανύπαρκτου ελληνικού κράτους με πλησίασε φουκαράς σεκιουριτάς και μου είπε ότι απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Τον ρώτησα αν επιτρέπεται η πρόσληψη του κουβά από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η απάντησή του ήταν εξίσου κωμικοτραγική με το θέαμα του κουβά: "Ξέρετε, έχουν έρθει τοπογράφοι να δουν το πρόβλημα, αρχιτέκτονες, μηχανικοί" κ.λπ. Τον ρώτησα επί πόσα χρόνια έρχονται οι μηχανικοί. Έφυγε.
Απέμεινα να κουβεντιάζω με δυο μπαρμπάδια (ζεύγος) που είχαν την κλασσική νεοελληνική αντίδραση: "μπράβο, πέστα"!
"Γιατί δεν τα λέτε εσείς τόσα χρόνια;" αντέδρασα. Με αποχαιρέτησαν ευγενικά και σηκώθηκαν κι έφυγαν.
Ο κουβάς είναι ακόμα εκεί...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑΖΕΙ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΞΙΜΟ ΠΑΨΕΙ, Ο ΚΟΥΒΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ H ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ EKEI ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ!; ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΛΑΔΑΚΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ! ΓΚ

spooky είπε...

Είναι δημόσιος χώρος και επιτρέπεται η λήψη και φωτογραφιών και βίντεο. Αυτά που ξέρουν οι εδώ σεκιουριτάδες και οι Βρετανοί υπερενθουσιώδεις πολίτες-που-παριστάνουν-τους-μπάτσους-γιατί-δε-φτάνουν-οι-στερλίνες-για-πρόσληψη-κανονικών να τα ξεχάσουν. Αυτό που σου είπε ο κακομοίρης που δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο στη ζωή του απ'το να γίνει σεκιουριτάς αντιβαίνει στην Ελληνική νομοθεσία και μπορείς άνετα να τυλίξεις και τον ίδιο και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ σε μια κόλλα χαρτί.