Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

Μέχρι το BBC έφτασε η υπόθεση Τενέζου


Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, το θέμα του απεργού πείνας Θεόδωρου Τενέζου που έχει κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού κίνησε το ενδιαφέρον του BBC. Διαβάζουμε σχετικά στο portal του ΣΚΑΪ:
«Την απεργία πείνας που πραγματοποιεί επί 1 περίπου μήνα ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Τενέζος -καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι καλύπτουν καρτέλ στην αγορά του χάλυβα- κάλυψε τη Δευτέρα ο ανταποκριτής του BBC, στην Αθήνα.
Ο κ. Τενέζος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, δήλωσε στο BBC ότι δεν κάνει την απεργία μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους 200 εργαζόμενους της επιχείρησής του που έμειναν άνεργοι και αναζητούν δουλειά.
Η επιχείρησή του έκλεισε το 2006 πνιγμένη,όπως ο ίδιος λέει, από το καρτέλ χάλυβα και τους χονδρέμπορους.
Ο κ. Τενέζος έχει κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Eπιτροπής Aνταγωνισμού στην οδό Πατησίων, και ζητάει την απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εναντίον των οποίων έχει υποβάλει μηνύσεις».


Για μια επιπλέον φορά θα ευλογήσουμε τα γένια μας για το συγκεκριμένο θέμα. Οι Αδιάβροχοι ήταν η πρώτη εκπομπή που ασχολήθηκε με την σημαντική υπόθεση του κ. Τενέζου με σχετικό δημοσίευμα στο παρόν blog ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου (θα το βρείτε εδώ) και με συνέντευξή του στην εκπομπή τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου.
Τα mainstream media της χώρας (εξαιρείται το blog troktiko, το zougla.gr, η εφημερίδα Espresso καθώς και μερικά άλλα blogs) αγνόησαν το πρόβλημα του κ. Τενέζου και τα δίκαια αιτήματά του. Αν αντί για απεργία πείνας αυτογελοιοποιείτο όπως μερικά σαχλοκούδουνα ίσως του "χάριζαν" μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας.
Τώρα που μεσολάβησε το BBC ίσως ορισμένοι αδαείς ενδιαφερθούν μια και μάλλον διέπονται από μια αδυναμία να διακρίνουν τα αληθινά σημαντικά θέματα από τα ευτελή. Ο εγγενής ευρωλιγουρισμός του καρτέλ της αγραμματοσύνης ενίοτε λειτουργεί θετικά.
Εκτός αν τα καρτέλ του χάλυβα έχουν μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που νομίζουμε ότι διαθέτουν. Ατσάλινη δηλαδή...

Κλικάρετε εδώ για να παρακολουθήσετε σε live streaming την απεργία πείνας του κ. Τενέζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: