Σάββατο, Μαΐου 09, 2009

Γιατί είχε δίκιο ο Σωκράτης Κόκκαλης


Που και που έχουν δίκιο και οι ισχυροί. Δεν θα γράψουμε δικά μας αλλά θα αντιγράψουμε το πλήρες ρεπορτάζ των Νέων που δημοσιεύεται σήμερα. Τα σχόλια δικά σας.

Ποιος είδε τον Σωκράτη Κόκκαλη και δεν τον φοβήθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός την Παρασκευή, κατά την οποία αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά εξήγησε στα μέλη του ΔΣ τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να «τελειώσει» τον Ισπανό προπονητή, ενώ εξερράγη σε επισήμανση πως είναι πιθανόν να υπάρξουν αποδοκιμασίες από τον κόσμο στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το Σάββατο στο Καραϊσκάκη, μπροστά στο ενδεχόμενο πρόσληψης ενός τεχνικού από υποδεέστερο πρωτάθλημα, όπως είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια.

«Αν με αποδοκιμάσουν στην φιέστα θα φύγω», φέρεται να είπε πάνω στον εκνευρισμό του ο Κόκκαλης, συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο.

«Eχω δώσει τα πάντα σε αυτή την ομάδα δεκαπέντε χρόνια. Εχω βάλει από την τσέπη μου 150 εκ. ευρώ. Είναι κάποιος πιο Ολυμπιακός από μένα;

»Εγώ έχω δώσει και τη ζωή μου για την ομάδα και κάποιοι με βάζουν στην ίδια ζυγαριά με τον οποιονδήποτε Ριβάλντο, Μπάγεβιτς, Λεμονή και Βαλβέρδε. Αν είναι έτσι, τότε ας φύγω εγώ και να έρθει κάποιος άλλος».

Οσον αφορά το διαζύγιο με τον Βαλβέρδε, τόνισε: «Του έκανα μία πρόταση τον Δεκέμβριο και δεν μου απάντησε. Μου είπε, «Πρόεδρε, σε δύο μήνες».

Πήγα τον Φεβρουάριο και μου είπε ότι δεν είναι έτοιμος, ζήτησε να τα πούμε τον Μάρτιο. Εριξα πάλι τα μούτρα μου και πήγα τον Μάρτιο και μου είπε ξανά ότι δεν είναι έτοιμος.

»Τελικά τον Απρίλιο μού ζήτησε να συζητήσουμε συνεργασία για ένα και όχι δύο χρόνια, αλλά και να μπορεί να φύγει ως ελεύθερος αν τον ζητήσει κάποια από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Σεβίλη και Βαλένθια.

»Του απάντησα ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εμείς να έχουμε το δικαίωμα να λύσουμε το συμβόλαιό του χωρίς να του πληρώσουμε αποζημίωση, αλλά δεν το δέχτηκε και με παρέπεμψε στον μάνατζέρ του».

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στάθηκε και σε αρκετά ακόμα σημεία, στα οποία υπήρχε διαφορά στην φιλοσοφία του με εκείνη του Βαλβέρδε. Πιο συγκεκριμένα:

Για το ότι ο Ισπανός ήθελε οι μικροί σε ηλικία παίκτες να δοθούν δανεικοί: «Δεν ήθελε να στηριχτεί καθόλου στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και μου ζητούσε συνεχώς παίκτες όπως ο Εθκέρο και ο Ντε Λα Πένια.

Αυτός είναι πιο μεγάλος κι από μένα! Να δώσουμε δηλαδή τον Γιάννη και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και να φέρουμε τους 30άρηδες που ήθελε εκείνος. Γιατί; Για να φύγει αυτός του χρόνου και εμείς να μην έχουμε κάνει τίποτα με τους νέους;».

Για την απόκτηση του Ζαϊρι: «Λέει η πλευρά Βαλβέρδε ότι δεν τον ρωτήσαμε για την μεταγραφή του Ζαϊρί. Αφού δεν υπέγραφε ο ίδιος, τι να κάναμε; Να περιμέναμε πότε θα ανανεώσει;

»Κι αν στο μεταξύ ο Ζαϊρί πήγαινε στον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ; Αν είχε απαντήσει νωρίτερα στην πρότασή μας και είχαμε ανανεώσει, τότε φυσικά και θα συζητούσαμε για όλες τις μεταγραφές».

Για τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Είχε πρόβλημα με τον Λέτο, στον οποίο δεν ξαναμίλησε ύστερα από το μεταξύ τους επεισόδιο.

»Δεν ήθελε ούτε τον Ντάρμπισιρ και με ρωτούσε γιατί να μην πουλάγαμε τον Ντιόγκο, τον Ντουντού και τον Γκαλέτι αν έρχονταν προτάσεις, ενώ εγώ του είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτοί οι παίκτες δεν είναι προς πώληση γιατί δεν μπορούμε να τους αναπληρώσουμε».


«Υπήρξε ραντεβού με Κετσπάγια, θα μιλήσουμε με άλλους 2-3 προπονητές»

Στο μεταξύ, για άλλη μια φορά, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, επανέλαβε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ότι δεν θα ήταν ευχάριστο να υπάρξουν αντιδράσεις στη φιέστα: «δεν είναι ευχάριστο για κανέναν πρόεδρο και πόσο μάλλον του Ολυμπιακού, με τόσες επιτυχίες, να τον συγκρίνουν με την προσφορά του Βαλβέρδε ή του Λεμονή».

«Σήμερα δεν έχουμε σκοπό να διαταράξουμε το όμορφο κλίμα που υπάρχει στο Καραϊσκάκη. Δεν μπορώ να ξέρω σε τι αναφέρεται ο κ. Ιμπάνιεθ. Το τελευταίο τετράμηνο κάναμε τρεις προτάσεις στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

»Εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας από τον Δεκέμβριο ενώ και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υπήρχαν κρούσεις. Κάναμε μια πολύ σοβαρή πρόταση, ο κύριος Βαλβέρδε δεν δέχτηκε και εκ των πραγμάτων μας οι δρόμοι μας χωρίζουν φιλικά», ανέφερε για τη μη ανανέωση της συμφωνίας με τον Βαλβέρδε.

Αναφορικά με τα σενάρια για πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια, είπε: «Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης φεύγει για το εξωτερικό όπου θα μιλήσει με 2-3 προπονητές. Προφανώς θα έγινε το ραντεβού που αναφέρουν οι εφημερίδες, όμως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Κετσπάγια και οποιονδήποτε άλλο προπονητή.

Πρόεδρε πάμε πάσο, εκτός αν μας κάνεις κάνα χουνέρι αλά τούρκα με Τερίμ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ola kala arkei na ferei ena kalo proponith pou de tha dixasei to kosmo kai na ton afisei na doulepsei