Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

H πολυδιαφημισμένη μετριότητα του Avatar


θα ήθελε να είναι Blade Runner αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Σε όσες διαστάσεις κι αν γυριστεί το Avatar, σε δύο, σε τρεις, σε δεκατρείς, θα παραμείνει Avatar. Δραματολογικά δεν έχει τίποτα σπουδαίο. Οι χαρακτήρες αναπτύσσονται γραμμικά και απόλυτα προβλέψιμα. Τα pollitically correct μηνύματα για το περιβάλλον και τη μητέρα Γη που είναι ένα και κανένα κομμάτι της δεν περισσεύει μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε και σε μια απολύτως δωρεάν προβολή video με δραστηριότητες της Greenpeace. O εντυπωσιασμός είναι βραχύς -μέχρι να εξοικειωθεί ο θεατής με την τρισδιάστατη απεικόνιση. Ο πονοκέφαλος από το περιττό και τεντωμένο σαν λάστιχο τρίωρο διαρκεί περισσότερο.
Δυστυχώς στα multiplex δεν προβλέπεται διάλλειμα και η ταινία θα σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη νοσταλγία για τα... monoplex σινεμά με τις ωραίες ανάπαυλες για ξαλάφρωμα.
Να δώσουμε και μια κίτρινη κάρτα στους μαγαζάτορες για τα 2 ευρώ που κοστίζει η ενοικίαση(!!!) των γελοίων γυαλιών που απαιτούνται για να δεις μια μέτρια ταινία σε 3 διαστάσεις. Μόλις εξέλθεις της αιθούσης επιστρέφεις το γυαλικό και βουρ στο σπίτι για τα περαιτέρω.
Με λίγα λόγια, τζίφος.

3 σχόλια:

dimitrakis είπε...

γαϊδουρόφατσες:)

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Κάπως έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Αισθητικά καλό, όχι ως ταινία, ως ιμπρεσιονιστικός κινούμενος πίνακας...
Απλό ως πλοκή και προβλέψιμο... Οι καλοί είναι απόλυτα καλοί και οι κακοί απόλυτα κακοί, δηλαδή παραμύθι για παιδιά (που δυστυχώς το χρειαζόμαστε...).
Εκεί που το είδα είχε τέλεια γυαλιά χωρίς χρέωση.
Εκεί που το είδα είχε και διάλειμμα!

Ερώτηση: Αυτή η 3d εμπειρία πόσο 3d ήταν βρε παιδιά... Εγώ δεν συγκλονίστηκα... Μάλλον κόλπο κατά του κλοπηright των pre-release video μου φαίνεται...