Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2010

O πατριώτης υπΕξ (G. Papandreou) επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Πατριωτισμός για τους συναγωνιστές του Θόδωρου Τσουκάτου, τους τέως υπουργούς της εθνοσωτηρίου κυβέρνησης Σημίτη και τους νυν socialists πολιτικούς μπάτλερ της κυβέρνησης του Papandreou είναι: να πληρώνεις ΦΠΑ, ΕΤΑΚ, ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΜΑΠ, ΙΚΑ etc.
Η 25η Μαρτίου δεν συμπεριλαμβάνεται στον new patriotism.


Αντιγράφουμε από το σημερινό Έθνος:

Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες... συναφείς εκδηλώσεις!!


Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από όπου μπορούν, όπως μπορούν και με όποια μέσα μπορούν έχουν βαλθεί, πάση θυσία, να ξηλώσουν το "πουλόβερ" της εθνικής μας ταυτότητας, όσο γίνεται, πιο γρήγορα. Γιατί τόση βιασύνη; Λέτε να επιδιώκουν να αναδειχθούμε...πρωτοπόροι στον τομέα αυτόν; Να έχουμε και μεις μια πρωτιά, μια αποκλειστικότητα να πούμε;
Και γιατί με το στανιό να θέλουν να με κάνουν έναν άνθρωπο χωρίς πατρίδα; Γιατί να υποχρεωθώ με βίαιο τρόπο να απαρνηθώ τις ρίζες μου,την παράδοσή μου, τιν πίστη μου και ό,τι άλλο συνιστά την ταυτότητά μου, εν ονόματι μιας παγκοσμιοποίησης, όπως την εννοούν λίγοι στον κόσμο, δηλαδή εν ονόματι μιας ισοπέδωσης;
Ο λαός έχει μεγάλη μερίδα συμμετοχής στην εξέλιξή του. Γιατί του την στερούν; Ξέρει να κρατά και να συντηρεί τη "σπονδυλική στήλη" της παράδοσής του και να συνυπάρχει με άλλους λαούς. Βάλθηκαν να του την τσακίσουν και αυτήν.
Θα τα καταφέρουν μόνο, άν ο λαός χάσει την ελπίδα του, χάσει την αυτοπεποίθησή του. Όλη αυτή η οικονομική δίνη μέσα στην οποία τον έβαλαν να στροβιλίζεται, σαν σε γύρο του θανάτου, στοχεύει να του θολώσει το μυαλό να μην μπορεί να σκεφθεί, να μήν καταλαβαίνει...
(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Ηλίας είπε...

Δηλαδή να μην υπερηφανευόμαστε ούτε για το μοναδικό που μπορούμε να υπερηφανευόμαστε;

Το παρελθόν μας δηλαδή...

Ηλίας είπε...

Είναι παγκόσμια τάση (βλ. παγκοσμοιοποίηση) η κατάργηση των εθνικών ταυτοτήτων. Δεν θα μπορούσε να λέιπει από αυτή ο George Papandreou.
Όταν λέγεται εθνική ταυτότητα δεν εννοούνται οι ακραίοι "εθνικιστές", αυτοί που θεωρούν ότι πχ. οι Έλληνες είναι καλύτεροι απ' όλους. Εννοείται η διαφορετικότητα του Έλληνα (και του κάθε πολίτη οποιουδήποτε έθνους), από τους άλλους. Δηλαδή εθνική ταυτότητα είναι η κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα, καθώς και όλα αυτά που δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε μια εθνότητα.
Αυτό, βέβαια, δημιουργεί ένα σχεδόν "ομοιογενές" σύνολο, που σκέφτεται με παρεμφερή τρόπο.
Κάτι που σαφώς δεν ευννοεί τα σχέδια των "παγκοσμιοποιητών". Γι' αυτούς πρέπει να υπάρχει μια παγκόσμια κουλτούρα χαμηλού επιπέδου, ώστε με απλούς και εύκολους τρόπους να κάνουν αυτό που θέλουν (να γίνονται πλουσιότεροι κερδίζοντας από τους φτοχώτερους).
Έτσι λοιπόν στην Ελλάδα που κυριαρχεί η Μενεγάκη και όχι οι...(ποιούς να πρωτοπώ...το αφήνω σε σας), προσθέτοντας λίγη δόση "αριστερίζουσας υποκρισίας", συν λίγο από "δεξιάζουσα αφασία", μαζί με αρκετές χιλιάδες "ελληνοποιήσεις" και με επιστέγασμα την κατουσλια κατάργηση των εθνικών επετείων, πλησιάζουμε στο στόχο μιας Ελλάδας χωρίς ταυτότητα.

Ευδοκία είπε...

Σε κάθε οικογένεια ο στόχος είναι η ανάπτυξη, η αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίηση των παιδιών μέσω της διαμόρφωσης της ταυτότητας τους.

Καλά λειτουργούσες οικογένειες θεωρούνται αυτές που ενισχύουν και διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, διατηρούν τη συνοχή τους χωρίς ωστόσο να είναι κλειστές προς το περιβάλλον και άκαμπτες στην διαδικασία της αλλαγής που συνδέεται με το στόχο της αυτονόμησης. Το αποτέλεσμα είναι η διαφοροποίηση των μελών της. Έχοντας απαντήσει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη σαφήνεια στο ερώτημα του "ποιος είμαι" να πορευτούν με ασφάλεια στη ζωή και να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία.

Αν σκαλώσει κάπου αυτή η διαδικασία, η πορεία ανακόπτεται με αποτέλεσμα η οικόγένεια ως σύνολο - σύστημα και τα μέλη της να δυσλειτουργούν.

Οπότε, αν όπου οικογένεια βάλουμε την έννοια κράτος ή έθνος, νομίζω μπορούμε να καταλάβουμε την αναλογία όσον αφορά στις συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

Θα επανορθωσει ο George με τον πανηγυρικο εορτασμο της 4ης Ιουλιου...!