Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

Μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις χωρίς το ΔΝΤ;


Αποκαλυπτικό post από το Olympia.gr:
Ξάφνου οι τεμπελχανάδες πασοκάνθρωποι έγιναν “άνθρωποι της αγοράς”…

Δεν υπάρχει πιό οικτρό θέαμα από τους τεμπελχανάδες βουλευτές του κομματικού και κρατικοδίαιτου σωλήνα, όπως και τους μισθοφόρους των ΜΜ”Ε” ΑΣΧΕΤΟΥΣ με τα βασικά οικονομικά μεγέθη που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι έγιναν άξαφνα οι μεγάλοι οικονομολόγοι.

Εργατοπατέρες, άθλιοι δημοσιοϋπαλληλίσκοι που δεν δούλεψαν ΠΟΤΕ στη ζωή τους, δεν ανέλαβαν ΠΟΤΕ τους καμμία ευθύνη, δεν υπέγραψαν καμμία επιταγή, δεν έκοψαν ούτε καν απόδειξη από ταμειακή μηχανή, βγαίνουν να κρίνουν εάν “φθάνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις ερήμην του ΔΝΤ”!

Βγαίνουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο λέγοντας ότι “εάν δεν υπογράψουμε, δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις”!

Η τρομοκρατία των μετριοτήτων (μα μαιτρ στη λαμογιά), εις βάρος ενός κόσμου που είναι έτοιμο να πουλήσει την πατρίδα του για τη σύνταξη του. Άθλιο, Πασοκικό θέαμα με άρωμα φασιστικής διεθνιστικής δεξιάς.

Η απάντηση λοιπόν στο τρομοκρατικό ερώτημα, αν φτάνανε τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις είναι ΝΑΙ
Απλά και σύντομα από τον KNWD.
Από ένα ποστ του Επίκουρου όπου ανέλυε τα χάλια μας με τα στοιχεία του προϋπολογισμού τότε (Νοέμβριος 2009)και πριν παρθούν τα πρώτα μέτρα στις αρχές του 2010
http://www.epicurus2day.gr/index.php/politicscomments/170-2009-12-02-13-21-46

…τα έσοδα μας είναι περίπου 54 δις Ευρώ και αντίστοιχα

α. ΜΟΝΟ οι τόκοι για τα δανεικά του παρελθόντος που πρέπει να πληρωθούν το 2010 είναι 12,95 δις Ευρώ = 5,3% του ΑΕΠ
β. Μισθοί και συντάξεις ανέρχονται σε 26,38 δις Ευρώ
γ. Ασφάλιση, Περίθαλψη, Κοιν. Προστασία ανέρχονται σε 16,48 δις Ευρώ
δ. Λειτουργικές Δαπάνες σε 9,76 δις Ευρώ

ανέρχονται συνολικά σε 65,60 δις Ευρώ

Πάρτε τώρα κομπιουτεράκι και δες ότι αν κάναμε μερική στάση πληρωμών στο εξωτερικό, δηλ. δεν πληρώναμε προσωρινά τίποτα για τα χρέη μας, θα μας περίσευε και 1 δις!!! Και όλα αυτά πριν καν παρθούν τα πρώτα μέτρα
.

1 σχόλιο:

netakias.wordpress.com είπε...

Μα ακόμη κι εγώ σαν απλώς εργάτης αποθήκης μεν, διαννούμενος (κατά Γκράμσι) δε, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην υπάρχουν λεφτά!

Ξαφνικά!

Οπως έλεγε κι ο μέγας μεντορας (τους) Γκαίμπελς "Οσο ποιο μεγάλο το ψέμα, τόσο ποιο πιστευτό"

Ο μόνος τρόπος, να μην πληρωθούν οι συντάξεις είναι να σταματήσει, η ΓΗ!

Ακόμη κι αν όντως δεν έχει να πληρώσει τον τρέχοντα μήνα, θα έπρεπε να μην αγοράζει κανένας στην τίποτα, να μην συγκεντρωθεί ούτε μία δραχμή από την αγορά! Να μήν ανοίγαμε ούτε την Βρύση, να μην ανάβαμε ούτε ένα διακόπτη! Γιατί μόνο τότε δεν θα είχε κανένα έσοδο το κράτος!

Μακρυγορώντας, στο δικό μου προυπολογισμό βγάζω 1170 Ευρώ (800 μισθό +370 ενοικιο), αν μου έρθει η πιστωτική 1300 Ευρώ φυσικά δεν έχω να την πληρώσω αλλά όσο δουλεύω θα φροντίσω να φάγω, να "στερηθώ" ρούχα (μείωση εξόδων) και να ξεπληρώσω την κάρτα! Ο μόνος τρόπος να πεινάσω είναι να παραιτηθω (ακα να σταματήσει η ΓΗ!)

Ο ΓΑΠ κάνει το πρωτό μεν (μειωση συντάξεων, μισθών, σπατάλες Δημοσίου στο περίπου) αλλά παραιτείται δε κι από την δουλειά του (αυξηση ΦΠΑ, καυσίμων, απολύσεις κτλ)μειώνοντας τον ΑΕΠ!

Οταν σε κάτι δεν βρίσκεις λογική, τότε υπάρχει σκοπιμότητα!