Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

Μήνυμα από το μέλλον


Όποιος δεν βλέπει τα σημάδια θα υποχρεωθεί να τα υποστεί, ένα προς ένα. Ανεξίτηλα και οριστικά. Η ύβρις της άρχουσας τάξης, της αλήτ που βαυκαλίζεται με την ψευδαίσθηση ότι αποτελεί τμήμα τοπικής ή παγκόσμιας ελίτ, έχει φτάσει σε τόσο βλάσφημα ύψη που δεν μπορεί να τα ανεχθεί καν η κόλαση που την ξέρασε.
Εκατομμύρια Ελλήνων, μια φυλή που αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκεται υπό διωγμό και απειλή εξαφάνισης, έχει αρχίσει να ορθώνει ανάστημα και να εκφράζει την οργή που κοχλάζει χρόνια αδικαίωτη. Ενώνεται, συσπειρώνεται, ξεπερνάει διχαστικές παγίδες που την γονάτισαν και την οδήγησαν σε αιματηρές ήττες σαν αυτή του '22.
Η οικονομική κρίση, γνήσιο και αναγνωρισμένο παιδί της πνευματικής, άνοιξε πύλες διπλοσφραγισμένες από την παραπλανητική ευζωία των δανεικών και την χυδαία προπαγάνδα ανθρωπαρίων που κακώς αυτοπροσδιορίζονται ως «πολιτικοί» ή «πνευματικοί» ταγοί ή «λειτουργοί» της ενημέρωσης. Είναι εκείνοι οι άθλιοι των 1.000 ευρώ το δεκάλεπτο που μιλούσαν με αναπεπταμένη την οφρύν και σηκωμένο τον δείκτη σε μεροκαματιάρηδες που έχαναν το ψωμί τους και τους μέμφονταν ως «ρετιρέ», «προνομιούχους», «μαφιόζους», «συντεχνίες» και «αναχρονιστές».
Η πρόοδός τους είναι η υποτέλεια. Εκσυγχρονισμός τα Ίμια. Σωφροσύνη η δουλεία. Τιμή τους ο εξευτελισμός. Θρησκεία το χρήμα. Διασκέδαση η ιεροσυλία των «συνωστισμών» και τα στεφάνια στην καταβόθρα του κεμαλικού σκελετού.
Με το δήθεν και το «ψάρωμα» του σεβασμού στους θεσμούς και των «μονόδρομων» νόμιζαν ότι θα υποτάξουν και θα χαλιναγωγήσουν τις τιτανικές δυνάμεις της ίδιας της φύσης. Εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν ένα ανθρωποβόρο, αφύσικο μοντέλο ζωής και κοινωνικής οργάνωσης και θεωρούν ότι θα σπέρνουν θάνατο εσαεί για να διαιωνίσουν όσα έχουν συνηθίσει να κάνουν ένεκα της αδράνειας των πολλών και της έλλειψης στιβαρής καθοδήγησης.
Έχουμε πολλά και δυσάρεστα νέα για δαύτους. Η Ιστορία κινείται κάπως ταχύτερα από το αναμενόμενο. Το φυσικό φαινόμενο που αποπειρώνται να ελέγξουν θα τους πλήξει με πρωτοφανή σφοδρότητα και πολλαπλασιαστές που δεν διανοούνται.
Η απάντηση στις πράξεις τους ψελλίστηκε διακριτικά στα γήπεδα, τις λεωφόρους των παρελάσεων, στο Σύνταγμα, στις πλατείες των πόλεων και των χωριών.
Η συμμετρία του 2011 έχει πάμπολλα χαρακτηριστικά που δείχνουν εκ πρώτης όψεως «ασύμμετρα».
Νέες δομές στην χώρα δίχως Δικαιοσύνη, την μητέρα των αρετών, δεν γίνεται να υπάρξουν. Δικαιοσύνη δεν είναι τα καραγκιοζιλίκια με τον νόμο τάδε της παραγράφου δείνα και δυστυχώς παρεγράφησαν όλα κι άντε να μπει κάνας ξέμπαρκος 10 μήνες φυλακή.
Δικαιοσύνη σημαίνει αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε. Έρχεται με τρόπο απροσδόκητο, τα βήματά της ακούγονται σαν από μακριά αλλά κάθε αντικειμενικός παρατηρητής θα έβαζε μερικά χρήματα στοίχημα ότι θα εκδηλωθεί σχεδόν αστραπιαία.
Οι Έλληνες δεν θαλασσοδάρθηκαν, πολέμησαν, σκοτώθηκαν, σκλαβώθηκαν, εξεγέρθηκαν και ονειρεύτηκαν επί χιλιετίες για να τους πατήσουν τακούνια και γόβες σκουληκιών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο Παναγιώτη !!!
Εύγε !!!
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο !!!