Παρασκευή, Απριλίου 06, 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ OR NOT ΕΚΛΟ-ΥΕS?

 

Της Λουκίας Χουλιάρα

Ο Λουκάς ήταν μεσ’ τα σιχτίρια. Τ’ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είχε παραγγείλει ήταν απογοητευτικά. Για την ακρίβεια ήταν για να τους κλαιν οι ρέγγες! Οι τσίροι, οι γαύροι οι ξιδάτοι.  Ούτε πενταμελές στο δημοτικό της Κορνοφωλιάς Έβρου δεν έβγαζαν, με τέτοιες επιδόσεις. Είχε βέβαια τάξει bonus στους δημοσκόπους για ν’ αυξήσουν κατά 40% τα Πασοκοποσοστά και είχε «στήσει» με μαεστρία τον μηχανισμό στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να παραποιήσουν τ’ αποτελέσματα, αλλά τί τα θες; Όσο λάστιχο κι αν τα έκαναν, το πολύ, πολύ ν’ ανέβαζαν θερμοκρασία τ’ Απρίλη. Το καλοκαίρι δεν το φθαναν με την καμία. Τραγική συνέπεια της ανεπάρκειας του εν λόγω μηχανισμού, θα ήταν να προπορευθεί ο Σαμαράς, να βγει κουτσά, στραβά πρώτος και να γίνει Πρωθυπουργός. Και μετά τί; Αυτός πού θα πήγαινε; Ποιό το μέλλον του; Θα τον άφηναν να κρατήσει τις τρεις συντάξεις του ή θα του τις ζητούσαν πίσω και μάλιστα αναδρομικά;

Το μυαλό του βούιζε. Έπρεπε να βρεθεί λύση. Το αφεντικό στη Γερμανία- η Φραόυ Μέρκελ- για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τον είχε επιεικώς χεσμένο. Του έστελνε τα ραβασάκια και όσο τα εφήρμοζε όλα έβαιναν καλώς. Μια πίκρα όσο να πεις την ένιωθε. Υπήρξε τόσο συνεπής και τόσο υπάκουος που η γκιόσα του Βερολίνου- αν είχε λίγη μπέσα- όφειλε να τον προστατεύσει. Αυτή η τσουράπω όμως, όταν πληροφορήθηκε ότι μεγαλύτερο ποσοστό θα έπιανε στις εκλογές ο Κατέλης από το Βενιζέλο, δεν έδειξε να θορυβείται. Μόνο τη γνωστή κίνηση με το χέρι που μετακινείται κατακόρυφα προς τ’ αμελέτητα που δεν έκανε! Άπονη γυναίκα. Ψυχρή!

Αν κανείς απ’ τους ιθύνοντες δεν είχε σκοπό να παρέμβει, ο Λουκάς δε θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι εκλογές έπρεπε να πάνε στον κουβά. Να τις κλάψ’ η μάνα, ο πατέρας και όλο τους το σόι ει δυνατόν! Με το οξύ, τραπεζιτικό μυαλό του βρήκε έτσι, στα πρόχειρα μια λύση: θα έστελνε ένα μυστικό σημείωμα στον Ερντογάν και θα τον καλούσε να παίξουν τις κουμπάρες στο Αιγαίο! Ο Τουρκαλάς θα τσίμπαγε το δόλωμα και θα έστελνε μερικές χιλιάδες φρεγάτες, φορτωμένες με μοβόρους άπιστους στα ελληνικά χωρικά ύδατα- έτσι για εκφοβισμό δηλαδή. Θα το παίζε πελαγοκομάντο και θα εδημιουργείτο  εθνικό- διπλωματικό επεισόδιο. Με τούτα και με κείνα, θα ξεχνιόντουσαν οι εκλογές και όλοι θ’ ασχολιόντουσαν με τα μίλια και τις υφαλοκρηπίδες. Θα έβγαινε και ο Λουκάς στα κανάλια, θα εξαπέλυε οργισμένες αλλά αόριστες απειλές εναντίον των τουρκόσπορων και θα γινόταν πολύ μάγκας!

Μία ήταν η λύση για να σώσει ο Λουκάς το τομάρι του: ΕΚΛΟΓΕΣ not to be!!! Και μα τις χίλιες συναλλαγματικές, η μεγαλοφυής ιδέα που του κατέβηκε στη γκλάβα θα έμπαινε σε εφαρμογή και θα έκανε πάταγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: