Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ



Γράφει ο Ευμένης Καρδιανός
Η διεξαγωγή των πρόωρων εθνικών εκλογών συμπίπτει και με την μαύρη «επέτειο» της έναρξης της σύγχρονης κατοχής της Ελλάδος από τους  δανειστές και τις «αγορές».
Αυτά τα 2,5 χρόνια είδαμε τον πρωθυπουργό του «λεφτά υπάρχουν» να λοιδορεί την Ελλάδα και να ονομάζει τους Έλληνες απατεώνες, να πηγαίνει στο Ερζερούμ της Τουρκίας στην συνάντηση του Ερντογκάν με τους ανά τον κόσμο  πρέσβεις της Τουρκίας ως «υπασπιστής» του.
Ακούσαμε τον Τούρκο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση την 16/11/2010 να ενημερώνει ότι ο διάλογος με την Ελλάδα για το Αιγαίο προχωρά και θα λυθούν τα θέματα προς όφελος των τουρκικών συμφερόντων.
Μάθαμε για κάτω από το τραπέζι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αλλά και τα Σκόπια. Ακούσαμε υπουργούς της Τουρκίας σε επισκέψεις στην Ελληνική Θράκη (6/2010, Μπουλέντ Αρίντς Νο 2 στην Τουρκία και 3/2011 ο Νταβούτογλου) να μιλάνε για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους στα αιματοβαμμένα ελληνικά εδάφη της ελεύθερης Ελληνικής Θράκης και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάταντζη να προσφωνεί:  «……Κύριε  Υπουργέ της μάνας πατρίδας Τουρκικής δημοκρατίας και αντιπρόεδρε της κυβέρνησης……».
Την ίδια ώρα τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν βόλτα έξω από το Σούνιο και ο τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος και τώρα επίδοξος πρωθυπουργός και συνεχιστής της  καταστρεπτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ να διακηρύσσει  το «καινοφανές» δικής του επινοήσεως δόγμα της «στρατηγικής ψυχραιμίας», φευ λες και ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και οι άλλοι ήρωες, επαναστάτησαν και  ελευθέρωσαν την Ελλάδα όχι με το γιαταγάνι και το αίμα, αλλά με ψυχραιμία (εδώ γελάμε για να μην κλάψουμε). Βέβαια στο Δημάριο στην Θράκη μια από τα ίδια ο «γαλαντόμος» (με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο) Γιωργάκης «εξήγγειλε» την έμμεση καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης (μάλλον δεν του είπε η μαμά του, ο αδελφός του, ο δάσκαλος του ή κάποιος κολλητός  του ότι παραχωρήσεις τέτοιες δεν γίνονται παρά μόνο αν υπάρξουν βλάκες ή εθελόδουλοι ή υπάλληλοι ξένων ή  φοβισμένα οικόσιτα ή ανιστόρητοι ή, ή, ή…, δεν ξέρω εγώ ας μας πει η….. Mammy, she knows better than me)   
Από κοντά και οι σκοπιανοί έστησαν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν στήσει δικό τους κράτος στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και τώρα πια όλοι μιλάνε για την ανάγκη ανακαταλήψεως των πόλεων από τους γηγενείς και νόμιμους κατοίκους αυτής της χώρας με το ένδοξο παρελθόν, που είναι η Ελλάδα μας.
Σε άλλες εκλογές κάθε ένα από αυτά τα θέματα αυτά, θα ήταν στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαραθέσεως. Και όμως αυτό το «άτιμο» μνημόνιο και η ιδιότυπη κατοχή μας έκανε να ξεχάσουμε τα εθνικά θέματα. Και καλό γιατί  οι επαγγελματίες πολιτικοί θα τα καπηλεύονταν κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για μειοδοσία, αλλά πρώτιστα κακό, γιατί όμως; Μα φίλοι μου η Ελλάδα μας είναι σε ιδιότυπη κατοχή, σε ανυποληψία στη διεθνή σκηνή με Ένοπλες Δυνάμεις με ηθικό που μόνο από την παράδοση αντλούν, με συρρικνωμένο το Διπλωματικό Σώμα, με ξένους υπαλλήλους και λαθρομετανάστες «εντός των τειχών», με πολιτικό σύστημα κατακερματισμένο και τρομαγμένο, ε τότε ίσως  οι εχθροί θα μπουν στον πειρασμό να αρπάξουν την ευκαιρία.
Γι΄αυτό λοιπόν φίλοι μου έχω αγωνία για την 7η Μαΐου και το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Γιατί η πολιτική ελίτ που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές θα έχει να αντιμετωπίσει φλέγοντα ανοικτά εθνικά θέματα και μια πρόκληση.
Συγκεκριμένα:
ü        Αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής
Τα τελευταία χρόνια η τουρκική απειλή μέσω της εφαρμογής της στρατηγικής της ήπιας ισχύος έχει τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν περισσότερο επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και η Τουρκία, είτε την κυβερνούν κεμαλιστές, είτε οι κατ’ επιφαση μετριοπαθείς ισλαμιστές, επιδιώκει με κάθε τρόπο και μέσο την περιθωριοποίηση της Ελλάδος και την εν τέλει δορυφοριοποίηση της.
ü        Ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.
ü        Προστασία  της Ελληνικής εθνικής μειονότητος στην Αλβανία.
ü        Επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με λύση που θα σέβεται την Ελληνική Ιστορία και τα εθνικά μας δίκαια.
ü        Εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού κράτους σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στην Θράκη όπου οι εγκάθετοι της Άγκυρας «αλωνίζουν».
ü         Απέλαση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας. 

Η Πρόκληση:
Σε ένα σύνθετο περιβάλλον επάνω στο σημείο αιχμής και διασταυρώσεως ευρύτερων διεθνικών συμφερόντων θα κληθούμε σαν έθνος, σαν πολιτεία να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον, να προασπίσουμε την εθνική ακεραιότητα να υπερασπισθούμε τα εθνικά δίκαια και την Ιστορία μας.
ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
Η Πρόταση:
ü        Πολυδιάστατη Διπλωματία από τους διπλωμάτες και όχι από «συμβούλους» φίλους και «παρατρεχάμενους» κολλητούς των γυμναστηρίων.
ü        Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με  ηθικό εκπαιδευμένες, κατάλληλα οργανωμένες και διατεταγμένες, ικανές να αντιμετωπίσουν κρίσεις χαμηλής ή υψηλής εντάσεως, να  διεξαγάγουν διακλαδικές επιχειρήσεις και κυρίως να ολοκληρώσουν νικηφόρα το έργο τους, όπως η Ιστορία επιτάσσει.
ü        Εθνική ομοψυχία
ü        Εφαρμογή των νόμων
ü        Να δουλέψει το Κράτος
Μα πάνω από όλα χρειαζόμαστε ηγεσία
·         ικανή να πει το μεγάλο ΟΧΙ,
·         ικανή να εμπνεύσει τον λαό
·         με όραμα για το μέλλον των επιγενομένων

Το Χρέος (Κωστής Παλαμάς)
Χρωστάμε σ΄όσους ήρθαν πέρασαν
Θα ΄ρθούνε θα περάσουν
Κριτές να μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙς ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΗΛΙΟΥ Η΄ΑΛΛΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ(ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ).