Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2012

Ο Τσακ Νόρις είναι δεξιός

1 σχόλιο:

Anastasios είπε...

Υπόσχεση Πίστης
Το 1891, ένας άνδρας με το όνομα Francis Bellamy μισθώθηκε από ένα εγχειρίδιο Συντροφικότητας νεολαίας, το οποίο ήταν ένα περιοδικό για παιδιά που πωλούσε αμερικανικές σημαίες στα δημόσια σχολεία. Το 1892, το περιοδικό πούλησε σημαίες σε περίπου 26.000 σχολεία. Μόλις η αγορά στέρεψε, το εγχειρίδιο Νέων έψαξε για έναν άλλο τρόπο να ενσωματώσει σημαίες στα σχολεία. Ο Francis Bellamy ήρθε με την ιδέα να χρησιμοποιήσει την 400η επέτειο του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική για να ενισχύσει την κίνηση. Για την περίπτωση, ο Bellamy έγραψε την υπόσχεση πίστης και σχεδίασε ένα χαιρετισμό της σημαίας για τα παιδιά.

Η υπόσχεση εκδόθηκε για πρώτη φορά στο 8 Σεπτεμβρίου του 1892, το θέμα της Συντροφικότητας Νέων. Είναι εξής: ". Δηλώνω υποταγή στη σημαία μου και για την Δημοκρατία, για την οποία έχει, ένα έθνος, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους». Για να συνοδεύει την συντροφικότητα, τα παιδιά χρησιμοποίησαν το χαιρετισμό Bellamy και στάθηκαν προσοχή μπροστά στην σημαία. Ο χαιρετισμός Bellamy εκτείνει τον βραχίονα προς τη σημαία με έναν τρόπο που έμοιαζε με το ναζιστικό χαιρετισμό αργότερα. Στη δεκαετία του 1920,οι Ιταλοί φασίστες υιοθέτησαν το χαιρετισμό για να συμβολίσει την αφοσίωσή τους στην αρχαία Ρώμη. Στη συνέχεια αντιγράφονται από τους Ναζί. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η ομοιότητα μεταξύ του χαιρετισμού του Bellamy, και τον Ναζιστικό χαιρετισμό προκάλεσε σύγχυση και διαμάχη.

Σε μια περίφημη υπόθεση, ο πρωτοπόρος της αεροπορίας Charles Lindbergh φωτογραφήθηκε χρησιμοποιώντας το χαιρετισμό Bellamy, ο οποίος πέρασε για το ναζιστικό χαιρετισμό. Για να αποφευχθεί η αντιπαράθεση, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε το χέρι-πάνω-στην-καρδιά χειρονομία στις 22 Δεκεμβρίου 1942. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν ασαφές το γιατί πήρε τόσο καιρό για τις ΗΠΑ να απαγορεύσει τον χαιρετισμό Bellamy (Ναζί) χαιρετισμό. Πέντε ημέρες πριν από την απαγόρευση, έμαθαν στην βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων για τις μαζικές εκτελέσεις των Εβραίων από τους Ναζί. Από εκείνη τη στιγμή, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι για αυτά τα εγκλήματα θα πάρει εκδίκηση. Το 1954, η Υπόσχεση Πίστης, άλλαξε και περιλαμβάνει τις λέξεις "υπό του Θεού», το οποίο έχει προκαλέσει έκτοτε νομικά ζητήματα μεταξύ του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους.
Anastasios Angelidis