Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

Εωσφορισμός και Eurovision


Ο Αγάθωνας είναι μέλος των Black Sabbath; Το συγκρότημα Koza Mostra φοράει ζώνες με σφαίρες και καρφιά;Μήπως ντύνονται με δερμάτινα και μαύρες μπλούζες με διαβόλους και τριβόλους; Οχι, βρε, δεν είναι οι κλασικοί χεβιμεταλάδες (οι συνήθειες ύποπτοι για μαύρες μαγείες, βουντού, σατανισμό και νεοφιλελευθερισμό). Τα παλικάρια μας, που απεικονίζονται στη φωτογραφία, φούστες φορέσαν (πλην Αγάθωνος) και πήραν διαβατήριο για έναν τελικό μουσικού διαγωνισμού που παρακολουθούν μετά μανίας οι γυναίκες. Μόνο γυναίκες -αν και ορισμένες από αυτές έχουν μουστάκι, λεπτό μούσι και κάπως μπασαρισμένες φωνούλες.

Παρ' όλο, λοιπόν, που η ισχυρά ομάς, η οποία θα εκπροσωπήσει εμάς δεν τυγχάνει χεβιμεταλού (έστω οπαδός του γκόθικ), δύο εξέχοντα μέλη της στην αναμνηστική πόζα επέλεξαν να κάνουν την κλασική (και κάπως εωσφορίζουσα) χειρονομία με τον δείκτη και το μικρό δάχτυλο προτεταμένα σαν τα κέρατα του Ξαποδώ. Πολύ ενδιαφέρον τούτο και χρήζει επεξηγήσεως.

Η συγκεκριμένη διευθέτηση των δαχτύλων είναι δημοφιλής τόσο στον χώρο της σκληρής μουσικής όσο και της εξουσίας. Μια παραδοξότης, όπως και να 'χει, η οποία πρέπει κάποτε να ερμηνευτεί από τους ειδικούς. Θεός φυλάξοι και με τον απήγανο!

Από την εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: