Τετάρτη, Φεβρουαρίου 12, 2014

Η παλαιοκομματική «πριβέ» δημοκρατία

Ετσι όπως εκδηλώνει ο πολιτικός κόσμος την αυταρέσκεια και την αλαζονεία του, είναι αδύνατον να πειστεί ο λαός να κάνει την παραμικρή θυσία ή να επιδείξει ίχνος ανοχής σ' αυτούς που του υπόσχονται καλύτερες ημέρες νομοθετώντας τις χειρότερες. Ενα από τα πράγματα που εξοργίζει την κοινωνία είναι η διαμόρφωση μιας δημοκρατίας και ενός θεσμικού πλαισίου δύο ταχυτήτων. Η πρώτη αφορά τους λίγους, τους ημετέρους, τους πολιτικούς και τον κύκλο τους, ενώ η δεύτερη τους πολλούς, τα υποζύγια της Εφορίας και τους δουλοπάροικους της τρόικας. Μια εκκωφαντική ομολογία των βάναυσων διακρίσεων που...
θεσμοθετούνται σε βάρος των πολιτών έγινε χθες το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real FM. Ο κ. Χατζηνικολάου ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να σχολιάσει τη ρύθμιση που πέρασε στη Βουλή, βάσει της οποίας απαλλάσσονται ευθυνών όσοι διαχειρίστηκαν, στις τράπεζες, τους φακέλους των δανείων των κομμάτων τα τελευταία χρόνια.
Διαβάστε με προσοχή τι εξωφρενικό και κατάφωρα αντικοινωνικό επιχείρημα χρησιμοποίησε υπουργός εκλεγμένης κυβέρνησης: «Καταλαβαίνω ότι η κοινωνία έχει ένσταση προς αυτό, αλλά να το πω ανάποδα. Αν υποθέσουμε ότι ένα κόμμα έχει πάρει δάνειο με πολιτική παρέμβαση την εποχή του πάρτι. Ας πάρουμε την ακραία εκδοχή. Αυτό σημαίνει ότι έχει ποινικές ευθύνες αυτός που είναι στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας;»
Ο δημοσιογράφος, εύλογα, απάντησε ρωτώντας τον υπουργό: «Αυτό θα το κρίνετε εσείς ή η Δικαιοσύνη;»
Σ' αυτήν την ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης έχασε τον ειρμό της σκέψης του και έπειτα από μερικές χασμωδίες προσπάθησε να υπεκφύγει με σκεπτικό του στιλ «να δούμε από δω και πέρα τι θα πράξουμε, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα κ.ά».
Από τη μία ο κοσμάκης χάνει την ελευθερία του ή βλέπει το σπίτι του να κατάσχεται λόγω οφειλών σε τράπεζες και την ίδια στιγμή υπουργός της κυβέρνησης υπερασπίζεται το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα.
Και αυτό το ακαταδίωκτο το θεωρεί αυτονόητο. Ντροπή...


Δείτε και το video

Δεν υπάρχουν σχόλια: