Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2014

Κορόιδα Χολιγουντιανοί!

Φουκαριάρηδες αστέρες του αμερικανικού σινεμά. Πόσα κασκαντεριλίκια θα είχατε γλιτώσει αν... σώζατε την Ελλάδα.

Το περιοδικό Forbes, κατά παράδοση, πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ δημοσιεύει έναν κατάλογο με τους φίλους του Κερδώου Ερμού, ήτοι του παρά. Εκεί βλέπουν το ονοματάκι τους όσοι πρωταγωνιστές της Έβδομης Τέχνης παίρνουν τα περισσότερα χρήματα (όχι για διαφημίσεις και καμπάνιες, αλλά ως αμοιβή για τους ρόλους που υποδύονται στις ταινίες). Πρώτος και πλουσιότερος είναι ο μικρός το δέμας Τομ Κρουζ με
75 εκατομμύρια καταπράσινα δολάρια (δηλωμένα στην ετήσια φορολογική δήλωσή του). Δεύτερος ο θαλασσοπνιγμένος του κινηματογραφικού Τιτανικού (όχι αυτού του ΓΑΠ και του Βαγγέλη) Λεονάρντο Ντι Κάπριο με 35 εκατομμύρια και ακολουθούν κι άλλοι καταφερτζήδες περί τα οικονομικά. Ωστόσο, η κοινή ελληνική πείρα δείχνει ότι μάλλον φτηνά χρεώνουν τα καουμποϊλίκια οι διαπρεπείς ηθοποιοί. Θα μπορούσαν απλά να γίνουν πασοκτζήδες, δίπλα στον Αντρέα, τον Σημίτη, τον ΓΑΠ –και τώρα στον Βενιζέλο- και να βγάλουν τα διπλάσια, άκοπα και χωρίς το άγχος των γυρισμάτων. Αν δεν τους έκανε η πασοκάρα θα μπορούσαν ευκόλως να αναμειχθούν με οποιοδήποτε σχηματισμό της μεταπολιτευτικής ψηφοθηρικής σκηνής. Πάλι σε... σκηνή θα βρίσκονταν αλλά λίαν πιο προσοδοφόρα.

Σάντα Μπάρμπαρα

Πάρτε για παράδειγμα τον Κάντα. Ουδείς «αμύητος» τον γνώριζε, δεν έχει παίξει στο «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» (μόνο στο «Όσα Παίρνει ο Άκης») και είχε μαζέψει σιρμαγιά για να ταΐσει ολόκληρη την Καλλιθέα – μαζί με Νέα Σμύρνη και Μοσχάτο. Δεν απενεργοποιούσε βόμβες σαν τον Τομ Κρουζ στις «Επικίνδυνες Αποστολές». Μια τζίφρα έβαζε για να τις παραγγείλουμε. Ούτε φούνταρε στα κρύα τα νερά σαν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Υποβρύχια κανόνιζε να αγοράζει η πατρίς, τεθωρακισμένα, ελικόπτερα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυραυλάκια κι άλλα χρειαζούμενα για να συντρίβουμε τους Τούρκους (όπως έκανε ο μέγιστος Σημίτης στα Ίμια).
Παρομοίως και οι άλλες μουτσούνες, τις οποίες αντικρίζουμε έκπληκτοι όταν επιστρέφουν στο κράτος δυο τρεις χούφτες δηνάρια από τους θησαυρούς του Σολωμόντα που έχουν τσουρνέψει κατά καιρούς.
Καιρός είναι να κάνουμε μια οργανωμένη καμπάνια στο Σάντα Μπάρμπαρα Καλιφόρνια που να λέει ότι αν είσαι καλά δικτυωμένος με τα κόμματα στην Ελλάδα, πιο πολλά βγάζεις στο Αγκιά Μπαρμπάρα Άττικα. Κρίμα κι άδικο είναι να ταλαιπωρούνται τόσοι λεβέντες νέοι για μερικά εκατομμύρια ψωροδολλάρια. Με το ευρώ καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: