Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Ελλείψει παίδαρου, πάμε Μέγαρο!

 Τι τα θες τι τα γυρεύεις. Με λίγο Μπιζέ, Ντονιτσέτι, Μότσαρτ, Βάγκνερ, Βέρντι και Πουτσίνι, ξεχνάς την φτώχεια σου. 

Κάθονται τώρα οι μικρόψυχοι και μας πλακώνουν στη μίρλα για 230 ψωροκατομμύρια ευρουλάκια που θα χαρίσει το κράτος μας στον «πολιτισμικό πνεύμονα» (σ.σ.: έτσι αποκαλείται στις περισσότερες συνεδριάσεις της Βουλής) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Και σου λένε ότι τα κόβουν από τις χήρες και τα ορφανά (σ.σ.: βλέπε πρακτικά συνεδρίασης της Βουλής - 22 Μαρτίου 2011) για να τα δώσουν στον... πνεύμονα. Εμ αν δεν τρομπάρεις οξυγόνο στον πνεύμονα θα σκάσεις φίλε μου. Κι αν η χήρα και το ορφανό δεν πάνε να απολαύσουν το

«Πικ Νικ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (23 Φεβρουαρίου η τελευταία παράσταση) ή τον Βέρθερο του Ζυλ Μασνέ (15 Μαρτίου προβάλλεται σε HD) θα νιώσουν πιο χήρα και πιο ορφανό και θα πάνε να ψηφίσουν άκρα και θα καταστραφεί η Ελλάδα.
Καλά κάνει η κυβέρνησις και δίδει χρήματα, τα οποία κατά τον προφήτη ΓΑΠ «υπάρχουν», στο Μέγαρο. Διότι δεν υπάρχει παίδαρος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και πρέπει οπωσδήποτε να δούμε όπερα.
Για καθαρά ιστορικούς λόγους παρατίθεται απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, που στις 22/3/2011 έλεγε για το Μέγαρο τα κάτοθι:

Νυχτερίδες κι αράχνες

«Βεβαίως είμαστε υπέρ του πολιτισμού και υπέρ του να επιδοτείται ο πολιτισμός. Αλλά το Μέγαρο Μουσικής είναι σαν τις νυχτερίδες. Όταν είναι να πάρει λεφτά, λέει ‘είμαστε δημόσιο’. Όταν είναι να κάνει τα κουμάντα του λέει ‘είμαστε ιδιωτικός φορέας’. Οι νυχτερίδες όταν κυνηγάνε τα πουλιά λένε ‘είμαστε ποντίκια’ και όταν κυνηγάνε τα ποντίκια λένε ‘είμαστε πουλιά’. Κάνατε διαχειριστικό έλεγχο; Γιατί λέτε ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Ζητήσατε εκεί λογαριασμό; Εξασφαλίσατε τον έλεγχο; Τώρα τι λέτε; Για να κάμψετε τις αντιδράσεις κάποιων συναδέλφων –πολλών της Πλειοψηφίας- και για να υπηρετήσετε τα συμφέροντα μιας διαπλοκής, λέτε ‘θα κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο, θα πάρουμε την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο, αφού δώσουμε όμως τα λεφτά’. Ε, δεν γίνεται έτσι!
Και η τραγωδία ξέρετε ποια είναι; Δεν βάζετε και σε καλή σειρά τα άρθρα. Ένα, δυο άρθρα πριν από τη σκανδαλώδη επιχορήγηση και το δώρο στο Μέγαρο Μουσικής, που μυρίζει πολύ διαπλοκή, κόβετε με τον μπαλτά τα μερίσματα στις χήρες και τα ορφανά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Είναι χοντροκομμένα πράγματα αυτά. Προδίδουν κοινωνική αναλγησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: