Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

Αντουανέτες και δημοσιογραφία

Στην πρόσφατη εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega το κύριο θέμα ήταν το προφίλ της Χρυσής Αυγής και των ψηφοφόρων της. Οι καλεσμένοι είχαν ως... αποστολή να σχολιάσουν τα ευρήματα δημοσκόπησης όπου «χαρτογραφούνταν» η Χρυσή Αυγή και οι μάζες που τη στηρίζουν. Κάποια στιγμή, όταν παρετέθη η κάρτα με τα ποσοστά των κοινωνικών τάξεων που εκφράζονται εκλογικά από το εν λόγω κόμμα, ο παρουσιαστής είπε: «Είναι ένα κόμμα ανδρών, είναι ένα κόμμα νέων, είναι ένα λαϊκό κόμμα. Απευθύνεται στον λαουτζίκο! Δύο στους τρεις ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι λαουτζίκος!» Αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος το συγκεκριμένο απόσπασμα για να δει έκπληκτος με πόση αποστροφή και περιφρόνηση ξεστόμισε δύο φορές ο κ. Πρετεντέρης τη λέξη «λαουτζίκος». Επίσης έχει ενδιαφέρον η «αφωνία» των
βουλευτών της Αριστεράς όταν άκουσαν τον παρουσιαστή να διατυπώνει υποτιμητικά αυτή την ήδη συναισθηματικά φορτισμένη λέξη.

Η κυρία Ρεπούση, η κυρία Κανέλλη και ο κ. Τατσόπουλος, αν και εγνωσμένης «αριστεροφροσύνης», δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για τη δημόσια έκφραση απέχθειας του κ. Πρετεντέρη προς τις μάζες που φτωχοποίησε η πολιτική, την οποία ο ίδιος στήριξε με φανατισμό.

Ο «λαουτζίκος», οι Ελληνες δηλαδή, που έχουν σαρωθεί από τη λαίλαπα του Μνημονίου, είναι εκείνοι που... εξασφαλίζουν τον άνετο τρόπο ζωής τόσο των βουλευτών όσο και των δημοσιογράφων της «κυρίαρχης» ενημέρωσης. Παιδιά του λαουτζίκου φυλάσσουν τις σκοπιές στα σύνορα, προστατεύουν τις γειτονιές ως αστυνομικοί, θεραπεύουν τους ασθενείς στα διαλυμένα νοσοκομεία, μαζεύουν τα σκουπίδια της Εκάλης, του Ζεφυρίου, της Καλαμαριάς και του Πειραιά.

Ο λαουτζίκος είναι η μοναδική δύναμη πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί το έθνος μας για να υπάρχει αύριο στον παγκόσμιο χάρτη. Ο λαουτζίκος είναι εκείνος που παράγει τέχνη και πολιτισμό. Οχι οι Αντουανέτες και οι Μαντάμ Σουσούδες της τηλεόρασης και της Βουλής.

Τέλος, να συμπληρωθεί ότι ο λαουτζίκος πληρώνει αλμυρά διόδια για να υπεραμείβονται οι τηλεδήμιοι που τον ειρωνεύονται.

1 σχόλιο:

Elena Thalassinou είπε...

Μαντάμ Σουσούδες ( νεόπλουτες /οι) ναι , Αντουανέτες (εχοντες /έχουσες ευγενή καταγωγή) όμως από πού κι ως πού;