Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

Γιατί επαναστατήσαμε;

Το κοινό που παρακολουθεί την παρέλαση (τηλεπαθητικά) μπορείτε να το δείτε κι εσείς τηλεπαθητικά...

Αφενός για να έχει δικαίωμα ο κάθε πικραμένος να υπερασπίζεται (ως ελληνόφωνος) τον Σουλτάνο. Αφετέρου για να διεξάγονται πριβέ παρελάσεις.

Αν δεν είχε γίνει η Επανάσταση του 1821 δεν θα μπορούσε ο Έλλην να παρακολουθεί τηλεπαθητικά την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων από την οδό Βουκουρεστίου. Η έξοδος από την κρίση και το πρωτογενές πλεόνασμα, ως γνωστόν, αυξάνουν τις ικανότητες για «ESP - Extrasensory perception, ήτοι Εξωαισθητηριακή Αντίληψη». Ο μέσος φορολογούμενος γίνεται γιόγκι, Γιούρι Γκέλερ, Χάρυ Χουντίνι και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, δάσκαλος του καράτε. Αυτό δεν είναι παράδοξο αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της μεγάλης άσκησης εσωτερισμού, που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε με το Μνημόνιο. Λίγο το έχεις να μην εισπράττεις δεκάρα τσακιστή και μέχρι τις 31/12/2013 να υποχρεώνεσαι να...
πληρώσεις περί τους 12 φόρους, εισφορές, χαράτσια, ΦΑΠ και λοιπά κερατόσημα; Μετασχηματίζεις τον αέρα σε ύλη! Ασχολείσαι με την αεροφαγία για να αντιμετωπίσεις την φοροκαταδρομική μανία. Άρα, το να δεις στρατιωτική παρέλαση εκ του μακρόθεν καθίσταται παιχνιδάκι. Με τα μάτια της ψυχής σου αντικρίζεις τα αγήματα των πεζοναυτών, των ειδικών δυνάμεων, του πεζικού, των μαυροσκούφηδων και όλων των συμμετεχόντων. Με τη διαίσθηση αντιλαμβάνεσαι τον ήχο από τις αρβύλες των στρατιωτών και τον θόρυβο από τους κινητήρες των τεθωρακισμένων.

Γιουσουφάκι

Η ηγεσία μας, όμως, επειδή είναι προσγειωμένοι άνθρωποι, πρακτικοί και δεν έχουν κολλήσει ένσημα στην ανεργία και την αεροφαγία, θέλουν να τα βλέπουν όλα με τα κανονικά τους μάτια. Είναι άνθρωποι της ύλης επειδή διαχειρίζονται ύλη. Για να σώσουν τις μάζες από το άχρηστο και εν πολλοίς επιβλαβές φορτίο του πλούτου, καταδέχονται να τον συγκεντρώνουν σχεδόν όλον στις τσέπες, τις θυρίδες, τις οικίες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Εκείνοι ξέρουν να τον αντιμετωπίσουν. Εμείς όχι. Το γεγονός ότι η παρέλαση διεξάγεται ενώπιόν τους και δεν την απολαμβάνουν από απόσταση ασφαλείας αποδεικνύει ότι έχουν χαμηλότερο βαθμό μύησης από τους πολλούς – κι αυτό αποτελεί μια ένδειξη σεμνότητας και ταπεινότητας. Άρα, καλώς έπραξαν οι πρόγονοί μας και σήκωσαν τα όπλα κατά των Οθωμανών.
Και το άλλο; Που το βάζεις το άλλο; Δίχως Κολοκοτρώνη ο Μπίστης θα φορούσε φουφουλιαστές πανταλόνες τύπου Αλαντίν. Δίχως Καραϊσκάκη η Ρεπούση θα χόρευε τον χορό των επτά πέπλων στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δίχως Νικηταρά ο Σημίτης θα  ήντουνε παραγιός σε οντά. Πάλι καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: