Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Στα Ηλύσια Πεδία ο Οδυσσέας Χατζόπουλος

Η Ελλάς της Γαίας αποχαιρετά ένα από τα εκλεκτότερα τέκνα της. Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος πέθανε. Ο σημαντικότερος εκδότης του κόσμου, που τόλμησε το αδιανόητο: να τυπώσει 800 τόμους αρχαίων ελληνικών κειμένων. Ο φίλος μου δεν είναι πλέον προσβάσιμος σ' αυτή την διάσταση. Οι ουρανοί γεμίζουν διαλεχτούς.

Εις μνήμην αναδημοσιεύεται κείμενο που έγραψα στη "δημοκρατία" για την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του το κρατίδιο της Βαυαρίας. Δημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 2011.

Γερμανικό κράτος εναντίον Οδυσσέα Χατζόπουλου

«Μοναδικός κύριος, νομέας και κάτοχος των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας επί του έργου 'Ο Αγών Μου' του Χίτλερ είναι ήδη από 24.1.1949 το Ελεύθερο Κρατίδιο της Βαυαρίας». Απόσπασμα από την αγωγή του Freistaat Bayern (Φράισταατ Μπάγερν – Ελεύθερο Κρατίδιο της Βαυαρίας) εναντίον του εκδότη του «Κάκτου» Οδυσσέα Χατζόπουλου, με την οποία οι... εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση του ζητούν να τους αποζημιώσει με 800.000 ευρώ επειδή μετέφρασε και κυκλοφόρησε χωρίς την άδειά τους το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών Μου». Ο αγών του Αδόλφου ανήκει στους Βαυαρούς και οι Έλληνες πρέπει να παίρνουν την άδειά τους για να διαβάσουν τις ιδέες που τους γενοκτόνησαν τα έτη 1941-1944.

Αποδοχή κληρονομιάς
Παρόλο που στην Ελλάδα κυκλοφορούν αρκετές εκδόσεις του πολυσέλιδου μανιφέστου του Χίτλερ, οι Γερμανοί επέλεξαν να αποπειραθούν να καταστρέψουν τον Οδυσσέα Χατζόπουλο, σέρνοντάς τον σε δικαστικές περιπέτειες και αξιώνοντας ένα μυθώδες ποσό «αποζημίωσης» και για την «ηθική βλάβη» που υπέστησαν. Ο λόγος είναι απλός και τόσο προφανής όσο το έργο που σημάδεψε τη ζωή του αδιαμφισβήτητου πρωτοπόρου στον φωτισμό του Γένους Οδυσσέα Χατζόπουλου. Είναι εκείνος που, με προσωπικό κόστος και αδικαίωτες θυσίες, απείλησε...
δομικά και μακροπρόθεσμα την απάνθρωπη υπερδομή που υποδουλώνει λαούς και δολοφονεί σώματα και ψυχές. Ο Χατζόπουλος τύπωσε 800 τόμους με έργα από την αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Πρωτοφανές ρεκόρ στα παγκόσμια χρονικά. Αβάσταχτα κοστοβόρο. Βραχυπρόθεσμα... αχάριστο εγχείρημα. Οι νέοι Έλληνες μιλούν για τους αρχαίους αλλά δεν τους διαβάζουν. Ο Οδυσσέας το γνώριζε από την πρώτη στιγμή αλλά δεν δίστασε. Εκτόξευσε 800 ατομικές βόμβες γνώσης και αλήθειας (που πάντα απελευθερώνει) στην καρδιά του θηρίου, το οποίο τρέφεται από το φόβο και τον σκοταδισμό. Κάποια στιγμή ο σπόρος θα καρπίσει. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας με το όνομα το βαρύ σαν την Ιστορία θα δοκιμάσουν την αλήθεια όταν δεν θα έχει απομείνει ούτε ένα ψέμα ακόμα για να ακολουθήσουν. Τότε θα στραφούν στην κληρονομιά του πολυμήχανου Οδυσσέα. Άρα, για τη φονική μηχανή των επιγόνων του Χίτλερ, οι εκδόσεις «Κάκτος» δεν είναι μόνο θεμιτός αλλά απολύτως επιβαλλόμενος στόχος. Απαιτούν για την ελληνική έκδοση του χιτλερικού παραληρήματος αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ. Χίλια ευρώ για κάθε τόμο αρχαίου ελληνικού έργου που έχει τυπώσει ο εκδοτικός οίκος του εναγομένου. Αντίποινα που θυμίζουν Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανο, Κοκκινά, Καισαριανή.

Ακριβή γνώση
Στο κείμενο της αγωγής διαβάζουμε και το ακόλουθο εξωφρενικό: για την «αξιολογική βαρύτητα της έννομης προστασίας των συγκεκριμένων πνευματικών δικαιωμάτων επί του Mein Kampf». Το Ελεύθερο Κρατίδιο της Βαυαρίας θεωρεί ότι είναι «ευχερέστατα προφανές ότι το συγκεκριμένο διανοητικό έργο κείται δυστυχώς λόγω των εντονότατων ιστορικών συνδηλώσεών του στον πυρήνα της μακράς γερμανικής προσπάθειας για τη διαχείριση ενός βαρύτατου παρελθόντος και για την αποκατάσταση των τραυμάτων στη συλλογική συνείδηση και μνήμη του γερμανικού λαού. Ήδη ρητώς από τον Νόμο για την Απελευθέρωση από τον Εθνικοσοσιαλισμό και το Μιλιταρισμό τα όποια έσοδα από την κατάσχεση και μεταβίβαση στη Βαυαρία των περιουσιακών στοιχείων των πρωταιτίων διατίθενται αποκλειστικά για την αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που προξένησαν τα συγκεκριμένα άτομα σε όλον τον κόσμο».
Οι τεύτονες ισχυρίζονται, με απύθμενο θράσος, ότι τα έσοδα από τις εισπράξεις δικαιωμάτων από το βιβλίο του Χίτλερ «διατίθενται αποκλειστικά για την αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που προξένησαν τα συγκεκριμένα άτομα σε όλον τον κόσμο». Τι παράξενο που η ρημαγμένη πατρίδα μας δεν έχει δει ούτε σεντ από τόσα εκατομμύρια πωλήσεις... Οι Γερμανοί, που σύμφωνα με τον Δήμο Σταρένιο «είναι φίλοι μας», ζητούν από έναν πρωτοπόρο των ελληνικών γραμμάτων να καταστραφεί οικονομικά για να... αποζημιώσουν όσους καταστράφηκαν από τον καγκελάριο που ψήφισαν οι παππούδες τους.

Τι πράττειν
Τα πολλά λόγια, αν δεν έχουν νόημα και γνήσιο περιεχόμενο, είναι φτώχεια. Η εκδίκαση της αγωγής του  «Ελεύθερου Κρατιδίου της Βαυαρίας» εναντίον του «Κάκτου» και του Οδυσσέα Χατζόπουλου θα γίνει 9 Μαΐου 2012 στο κτίριο 4, στην αίθουσα 1 στην Ευελπίδων, ώρα 9η πρωινή. Είναι μια καλή ευκαιρία, εκεί και τότε, να λάβει χώρα ένα συλλαλητήριο εναντίον εκείνων που μας σκλάβωσαν και τρέφονται από τις σάρκες μας και υπέρ ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για το ύψιστο ιδεώδες του Ελληνισμού. Οι εκδόσεις «Κάκτος» βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 46. Εκεί θα βρείτε τη σειρά «Οι Έλληνες». Χρόνια πολλά και καλή λευτεριά!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος, να θαυμάζει τον Μάκη!?

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ήταν φίλοι. Δικαίωμά του. Ας φτάσουμε στο εν χιλιοστό του έργου του πρώτα κι έπειτα να κριτικάρουμε. Άλλωστε ο Μάκης τον καλούσε στις εκπομπές του. Οι άλλοι, οι "έγκριτοι", περιφρονούσαν και την Ελληνική Γραμματεία και τον Οδυσσέα.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς επειδή δεν μπορώ να εκδώσω τόσους τόμους σκέφτηκα να τον κριτικάρω! Νομίζω όσο πιο σπουδαίος είναι κάποιος τόσο πιο σκληρή κριτική υφίσταται. Αναγνωρίζω πάντως ότι ο Μάκης τον έκανε ευρέως γνωστό. Γιώργος.