Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2014

Και Λαίδη και φράγκα


Οι συνθέτες και οι μαέστροι της παγκόσμιας φαλτσαδούρας έχουν υπέρ άγαν ειρωνικό χιούμορ και πλάθουν κακομούτσουνα είδωλα.

Αν θυμάστε καλά την «Έξοδο», ο Μωυσής άργησε καμιά δεκαριά μερούλες στο όρος Σινά. Εκεί περίμενε στην κορυφή να του παρουσιάσει ο Θεός τις 10 εντολές. Μια εντολή καθ’ εκάστην έρχεται ο μέσος όρος. Οι Εβραίοι περίμεναν, περίμεναν, περίμεναν. Και επειδή δεν είχαν τρυπήσει ποτέ βιβλία σε ελληνική εφορία ώστε να συνηθίσουν στην πολυήμερη αναμονή, τα πήραν στον κρανίο. Ζήτησαν από τον βοηθό του Μωυσέως, Ααρών, (το σημερινό αντίστοιχο του υπουργού Επικρατείας, στην πολιτική) να τους εμφανίσει θεούς! Τι να κάνει κι αυτός, μια και δεν είχε τίποτα θεούς πρόχειρους και περισευάμενους, ζήτησε από τις γυναίκες να του δώσουν τα χρυσά κοσμήματά τους. Του τα έδωσαν, έφτιαξε χρυσό μοσχάρι και οι Εβραίοι το προσκυνούσαν – μέχρι να σκάσει μύτη ο Μωυσής με τις 10 οριτζινάλε εντολές.  Ποίο το εμπορικό δίδαγμα της ιστορίας (πέρα από τις αυτονόητες θρησκευτικές και θεολογικές ερμηνείες); Το εξής ένα: ο Ααρών ήταν ο...
πρώτος προμότερ, καλλιτεχνικός μάνατζερ, μαρκετινίστας της Εβραϊκής ιστορίας. Το πλήθος του έδωσε χρυσάφι, εκείνος έφτιαξε μοσχάρι και όλοι το προσκυνούσαν. Τώρα οι μάνατζερ παίρνουν βόδια, το πλήθος τα προσκυνά και οι εταιρείες θησαυρίζουν.

Στούμπος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λαίδη Γκάγκα. Μια μουρλοκακομοίρα, που κατορθώνει να δουλέψει δισεκατομμύρια «λογικούς» και να παρουσιάσει το σχεδόν τίποτα για πολύ κάτι. Η Λάιδη Γκάγκα είναι μια κατασκευή της βιομηχανίας, που ξεπερνάει κατά πολύ τις επιδόσεις του Ααρών. Ο βοηθός του Μωυσή κατεργάστηκε χρυσά κοσμήματα για να φτιάξει το μοσχάρι. Η μουσική βιομηχανία κατεργάστηκε μια ασχημούλα, με κυταρίτιδα, στούμπο (ύψος 1.55 cm) που δεν έχει σπουδαία φωνή και η φάτσα της θυμίζει πουλί. Το αποτέλεσμα; Λέγε-λέγε τα Μουμουέ, τα κατάφεραν! Η συντριπτική πλειονότητα των γεννημένων καταναλωτών ειδήσεων, απόψεων, ιδεολογιών –ακόμα και θρησκειών- θα έπαιρναν όρκο ότι αποστολή του βίου τους είναι να αγγίξουν μια τρίχα από τα μαλλιά της Λαίδης Γκάγκας. Να πληρώσουν πενηντόευρω για να στηθούν σε συναυλιακό χώρο (καμιά κατοσταριά μέτρα μακριά από την σκηνή) και να παρακολουθούν από... γιγαντοοθόνη το φουκαριάρικο με τα δισεκατομμύρια να αγκομαχά, να φαλτσάρει, να ιδρώνει και να σιέται, να λυγιέται.
Οι κατασκευαστές ειδώλων στις μέρες μας πρέπει να το διασκεδάζουν αφάνταστα. Χαλάλι τους τα δισ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα το λεει και το ονομα της ΓΚΑ-ΓΚΑ φως φαναρι βρε αδερφε....
Καλα αυτα τα πραγματα που πηγαν να την δουν....θθου Κυριε...
Να σκεφτεις οτι ο μπαμπας τους εδωσε και λεφτα στην νοσσοκομα/μαια...