Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Αν έχεις Μέρκελ διάβαινε


Αν ψάχνεις τα νούμερα του τζόκερ ρώτα τον πρώτο Γερμανό περαστικό που θα συναντήσεις. Ακόμα κι αν δεν ξέρει από τζόγο θα σε δικτυώσει αλλού! 

Το χάρτινο κοκοράκι που λέγεται ελληνικό κράτος προσπάθησε (επί σειρά ετών) να φέρει σε πέρας διαγωνισμό για την κατασκευή του «Ελληνικού Σήματος». Δηλαδή, το εθνικό λογότυπό μας που θα μπαίνει σε όλα τα ελληνικά προϊόντα μαζί με αυτό την παρασκευάστριας εταιρείας. Στις 23 Μαρτίου 2014, η «δημοκρατία» έγραφε για μία φάση του επικών διαστάσεων και κωμικοτραγικού χαρακτήρα διαγωνισμού: «Επί του πρακτέου, οι Ελληνες, χωρίς να αποκλείονται φυσικά οι ξένοι, καλούνται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ποιο θα είναι το 'Ελληνικό σήμα προϊόντων και υπηρεσιών' μεταξύ μίας καρδούλας, σχεδόν ίδιας με εκείνη της Eurovision του 2006 που έγινε στην Αθήνα, μίας...
αφαιρετικής βαρκούλας, που θυμίζει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler ή τη σημαία της Σκωτίας, και ενός κίονα, που... τεντωμένος θυμίζει το σήμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greek America Foundation, ο οποίος έχει ως σκοπό να προάγει και να διαφυλάττει την ελληνική κουλτούρα και την ιστορία στη Βόρεια Αμερική!». Τα σήματα που αναφέρονται στο κείμενο της δημοκρατίας μπορείτε να τα δείτε στη μικρή φωτό Νο1. Τελικά «νίκησε» η καρδούλα που θύμιζε εκείνη της Eurovision του 2006.

Siemens

Επειδή γέλασαν και οι πέτρες, και τα βράχια και τα βότσαλα της Γαύδου, το σήμα που νίκησε «λησμονήθηκε» από το υπουργείο Ανάπτυξης. Η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος έψαξε για εθελόντριες εταιρείες του χώρου.  Ποιες θα ήθελαν να φτιάξουν το «Ελληνικό Σήμα» χωρίς αμοιβή; Φυσικά, εννοείται ότι είναι τεράστιος άυλος τίτλος για κάθε συναφή εταιρεία η κατασκευή ενός εθνικού σήματος. Τρεις οι εταιρείες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και κέρδισε η MILK (διά κληρώσεως) με το σχέδιο που βλέπετε στη μικρή φωτό Νο2. Τι είναι αυτή η MILK; Γερμανική. Αν επισκεφθείτε το εταιρικό site της στη διεύθυνση www.milk.com.gr/html/about.htm θα ενημερωθείτε ότι ιδρύθηκε το 1995 στην Κολωνία της Γερμανίας. Στο διεθνές και ομολογουμένως δυνατό πελατολόγιό της φιγουράρουν η Daimler Chrysler, η Volkswagen και η... Siemens!
Σου φέρνει γούρι βρε παιδί μου το να είσαι Γερμανός. Δεν εξηγείται αλλιώς!
ΥΓ. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Αλληλούια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: