Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015

Χρυσοπληρώσαμε μια δήλωση Καραμανλή

Ο ελληνικός λαός πληρώνει από το υστέρημά του 8 χιλιάρικα (τουλάχιστον) τον μήνα τον Κώστα Καραμανλή για να κάνει τι; Τίποτα! Από τον Οκτώβριο του 2009 δεν έχει κάνει ούτε μία ομιλία στη Βουλή ούτε μία ερώτηση, τίποτα. Την ίδια στιγμή που θερίζει τις μπριζόλες και τις ψαρούκλες ανά την επικράτεια και στο εξωτερικό, παιδιά λιποθυμούν από την πείνα και άστεγοι βιώνουν την έκθεση στην παγωμένη κόλαση της φτώχειας. Τον έχουμε πληρώσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για να κάνει μια δήλωση! Ούτε ο Έλβις δεν θα χρέωνε τόσο! Κι έπειτα από 6 χρόνια αδράνειας κάνει μια δήλωση υπέρ του κόμματος που τον ταΐζει! Και θεωρείται είδηση. Και ουδείς δημοσιογράφος του επιτίθεται ως οφείλει στο λαό και στη συνείδησή του. Εμετός. Για την ιστορία παρατίθεται ανάρτηση του blog της 19ης Νοεμβρίου 2007, όπου φαίνεται πόσο σέβεται τα σύμβολά μας ο κύριος Καραμανλής. Τιτλοφορείται "Νέος πατριωτισμός = Ψήφος στη ΝΔ!"

«Η αφοσίωση στην Πατρίδα, η προσφορά στην Πατρίδα, απαιτεί διορατικότητα, σύνεση, υπευθυνότητα».
Τάδε έφη την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο ο «Μακεδόνας πατριώτης» πρωθυπουργός μας.
Ξέρετε τώρα σε ποιο θέμα αναφερόταν ο ανηψιός του θείου.
Εκείνο στο οποίο η Ελλάς θα καταπιεί αμάσητο το ρομπιλίκι στο οποίο θα μας υποβάλλουν οι Σκοπιανοί.
Σε περίπτωση που αγνοείτε τον εν λόγω κύριο με τις δύο προαναφερθείσες ιδιότητες (Μακεδόνας πατριώτης) δεν θα σας παρεξηγήσουμε.
Το «Μακεδόνας» τελευταία το έχουν πιστωθεί οι Σκοπιανοί.
Όσο για το «πατριώτης»;
Ο κ. Καραμανλής έπειτα από τις φωτιές όπου εντυπωσίασε με το μπουφάν που φόραγε κατακαλόκαιρο για να δείχνει μάχιμος, μιλάει για έναν «νέο πατριωτισμό».
Ο «νέος πατριωτισμός» του κ. Καραμανλή μάλλον αναφέρεται σε μια ιδιότυπη περίπτωση όπου ο πατριώτης δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κάποια πατρίδα διότι η τελευταία δεν υπάρχει!
Ο «νέος πατριωτισμός» του πρωθυπουργού μάλλον συνίσταται στο να ρίξεις ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το οποίο θα κοσμείται από το λογότυπο της ΝΔ.
Τώρα, επειδή τα λοιπά τα ομίλησε ύπουλα και ακατάληπτα ο κ. Καραμανλής θα σας μεταφράσουμε τους όρους «διορατικότητα, σύνεση και υπευθυνότητα».
Αυτές οι τρεις λέξεις στα νέα ελληνικά γίνονται οι ακόλουθες τέσσερις: «Ό,τι πουν οι Αμερικάνοι».
Επίσης, ο neopatriot Καραμανλής απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το όνομα των Σκοπίων.
Θα περάσει τον τεμενά από τη Βουλή να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Εάν -όπως το επιθυμεί και το επιδιώκει η Ελλάδα- επιτευχθεί συμφωνία με το γειτονικό κράτος, η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να την κυρώσει […]. Δεν πιστεύω να υποστηρίζει κανείς στην αίθουσα αυτή ότι η υπεύθυνη κοινοβουλευτική διαδικασία, η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα της Χώρας, είναι μειωμένης δημοκρατικότητας. Μια τέτοια αντίληψη ήταν όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και επικίνδυνη».
Φυσικά και είναι επικίνδυνο να απευθυνθεί στο λαό.
Οι Έλληνες είναι πατριώτες, ουχί neopatriots.

1 σχόλιο:

Γιώργης είπε...

Φιλτατε Παναγιώτη,
ο τυπος εχει απειληθεί από τους ναι-Αμέ!-ρικάνους που λες οτι προσκυνάει γιατί τολμησε να σηκωσει κεφάλι σφιγκωντας την δεξιά του Πούτιν και φυσικά ριχνοντας μια κρυα μερίδα από "Βέτο" στην συσκεψη για ενταξη των κακεκτυπων μακεδόνων στο νΑΤΟ.
επίσης εχει τυχει να δω με τα ματια μου σε απομερη μερια της Ηπείρου αυτόν τον πιο κυνηγημένο των τελευταίων ετών (σημείωση την ιδια ωρα που ζει & βασιλεύει ο ΓΑΠούλης) να ανάβει κεράκι στην μέση του πουθενά κατά το πρωινό του περίπατο.
οπότε οτάν βρεθεί κάποιος να τον ξεπεράσει αφού έχει αναλωθεί σε κυβερνητική θέση θα δεχθώ μέρος της αυστηρής σου κριτικης.
ευτυχώς -δυστυχώς καλώςκακώς δεν εχεις καποιον καλύτερο (εστω χριστιανό!!!) από τούτον τα τελευταία ....άντα χρόνια.
ΡΕΣΠΕΚΤ στον χονδρό λοιπόν..