Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2015

Πίσω από τα tweets κρύβεται ο Αλέξης

Η διαδικτυακή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο twitter έβγαλε ειδήσεις. Δεν είναι όλες αληθινές διότι δεν πρόκειται όλα όσα είπε να προσγειωθούν στην πεζή πραγματικότητα αλλά είναι ειδήσεις! Η βασικότερη: κατόρθωσε να μετατρέψει σε μηδενικό χρόνο και χωρίς να ιδρώσει ένα σύγχρονο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε παραδοσιακή αριστερή ντουντούκα της ιουρασικής περιόδου. Απάντησε σε ερωτήσεις... βατές. Από αυτές που δεν σχηματίζουν θρόμβους ιδρώτα σε μέτωπο πολιτικού.
Το αξιοσημείωτο νέο από την δίωρη σκοπιά του Αλέξη Τσίπρα στο twitter δεν είναι νέο. Είναι παλιό. Σκοπεύει να ανοίξει σύνορα, να προσφέρει περισσότερες ιθαγένειες από τα λαϊκά λαχεία που κερδίζουν στον λήγοντα και να μετατρέψει την Ελλάδα σε θέρετρο λαθρομεταναστών! Μια από τις απόψεις που δημοσιοποίησε στη συνέντευξη ήταν η ακόλουθη: «Κατάργηση των Κέντρων Κράτησης. Κέντρα ανθρώπινης φιλοξενείας (sic). Ιθαγένενεια (sic) στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρας μας». Αυτό που συγκρατεί ο ψηφοφόρος που θέλει διακαώς να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάτι τον... φρενάρει δεν είναι η
ανορθογραφία του κ. Τσίπρα. Δεν πειράζει τόσο που έγραψε κακήν κακώς τις λέξεις φιλοξενία και ιθαγένεια. Ο Αλέξης των λυκειακών καταλήψεων είχε λάθος και στο tweet που έγραψε για το βιβλίο και την ανάγνωση! Υπέθεσε ότι η καταπολέμηση γράφεται «καταπολέμιση». Αλλά, εδώ που τα λέμε έγινε πρωθυπουργός ο δυσπερίγραπτος ΓΑΠ και ο ανελλήνιστος Σημίτης. Στα κολυβογράμματα του Τσίπρα θα κολλήσουμε; Όχι, η ουσία της πολιτικής του προβληματίζει.
Με τα «κέντρα φιλοξενίας» λαθρομεταναστών, ουσιαστικά υπόσχεται ότι θα περνάει τα σύνορα ο βιρτουόζος τρομοκράτης τζιχαντιστής, πάσχων από τενοντίτιδα λόγω των αποκεφαλισμών που διαπράττει και θα κάνει τα spa του και τις φυσιοθεραπείες του στην Ελλαδάρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε μια νότα αισιοδοξίας στο γενικό κλίμα αποκαρδίωσης με την αναβάθμιση του αισθήματος που αποκομίζουμε από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Δεν εξήγγειλε αποχώρηση αλλά... «Δεν συμμετέχουμε στο ΝΑΤΟ με σκυφτό το κεφάλι. Δεν στηρίζουμε στρατιωτικές επεμβάσεις. Θα υπερασπιστούμε τη διεθνή νομιμότητα». Και μέσα θα είμαστε και υπερήφανοι! Αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί μια εξέλιξη της μεθοδολογίας Ανδρέα Παπανδρέου που το «έξω από το ΝΑΤΟ» το χρησιμοποιούσε προεκλογικά και το «μέσα μέχρι τα μπούνια» κατέστη μετεκλογική πραγματικότητα. Ο Αλέξης προεκλογικά λέει «μέσα και με ψηλά το κεφάλι!».
Και οι δωροπροσφορές συνεχίζονται! Ο Αλέξης (μάλλον με τα 100 δισ ευρώ που θα τυπωθούν με επιταγή της Ραχήλ Μακρή) θα κάνει «στοχευμένες προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στον κοινωνικό τομέα», θα μοντάρει ξανά τα φτερά της κρατικής Ολυμπιακής αφού ήταν «εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση & το κλείσιμο της Ολυμπιακής» και ο ανήμπορος παππούς που δεν έχει να φάει επειδή η σύνταξή του είναι αφρικανική θα χρειαστεί διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο στο στομάχι του. Ο Τσίπρας θα χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα με τη θεά Τύχη! «Ο ΟΠΑΠ υπό δημόσιο έλεγχο θα μπορούσε να χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία». Φυσικά, και ο ΟΤΕ θα ξαναγίνει το παλιό, καλό κρατικό στέκι που όλοι (και οι εθνικοί προμηθευτές) γνωρίζαμε: «Oι στρατηγικής σημασίας οργανισμοί στο Δημόσιο, Νερό, Ρεύμα, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες».
Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα τεράστιο λάθος: «Αφοπλισμός αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές». Είναι δυνατόν να γίνονται διαδηλώσεις με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση; Αφού όλοι θα είναι ευτυχισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: