Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015

Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ - ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Αντιγράφω από το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: Υπέρ του "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάσσονται, με κοινή τους δήλωση, οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη και τη Ροδόπη, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους της Θράκης να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική απόφαση.

Οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, σε κοινή τους δήλωση στην τουρκική γλώσσα, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι "επί 4 μήνες η κυβέρνηση επέμεινε σε έναν έντιμο συμβιβασμό" και ότι "τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έφεραν εξαθλίωση στις τάξεις των αγροτών και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων".

Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι "θα ήταν αδιανόητο να
δεχθεί η κυβέρνηση ένα νέο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής".

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές τονίζουν ότι το δίλημμα του δημοψηφίσματος δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αν αυτό θα αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση για μια έντιμη συμφωνία.

"Μόνο με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνησή μας από ισχυρότερη θέση, μπορεί να προσφέρει μία βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα και τους φτωχότερους ανθρώπους. Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον λαό μας να ψηφίσει 'Όχι' στο δημοψήφισμα της Κυριακής" καταλήγει η δήλωση των τριών βουλευτών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα ανοίξουμε στους ευρωπαίους λοιπόν...;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αν επείγεσαι να τα ανοίξεις κάπου δεν θα σε εμποδίσω. Εγώ προτείνω απλά να αποφύγουμε την καταστροφή.

Profits4Prophets είπε...

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους...