Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015

Καλή χρονιά σε όλους!

«Να σας ρωτήσω κάτι πάτερ... Οι στίχοι στα κάλαντα δεν σας ακούγονται κάπως πολεμόχαροι;»

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, βάζει ο Ντούτσε τη στολή του, χαρτί και καλαμάρι, πίνει φραπέ με Φλαμπουράρη.  

Ο κ. Νίκος Φίλης είναι η ζώσα απόδειξη της αναγκαιότητας να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ποτά στο 101%. Αν τον παρακολουθείς διαπιστώνεις ότι δεν χρειάζεσαι να πιεις για να φτιάξεις κεφάλι. Γράφεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ, μαρινάρεσαι μερικά χρόνια με την ροζουλί παραισθησιογόνο σκέψη που κατασκευάζουν οι σκληροπυρηνικοί ντέμοκρατς των ΗΠΑ και μόλις σου δοθεί η εξουσία, διατελείς κυβερνών και εν πλήρη ευθυμία.
Θα σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να πραγματεύεσαι σε
δημηγορίες σου τα πολιτικά θέματα με τέτοια επάρκεια, όση είχαν οι χρήστες LSD στα πειράματα του αμερικανικού στρατού τη δεκαετία του '70 που έβλεπαν πουά ελέφαντες στις κάννες των όπλων τους και καλειδοσκόπια να... αναβλύζουν από τις τουαλέτες.
Ο υπουργός Παιδείας (αυτό κι αν είναι εφαρμοσμένη κβαντομηχανική!) θα ήταν η χαρά της αντιπολίτευσης – αν είχαμε. Ανά εβδομάδα εκτοξεύει από το κοσμοδρόμιο της γλώσσας του πρωτοφανείς μπαλαφάρες, οι οποίες θα μπορούσαν να κλονίσουν την ευστάθεια της κυβέρνησης αλλά, φευ, αυτό δεν γίνεται.

Ντούτσε

Είναι σχεδόν ανέφικτο να τρανταχτεί η κυβέρνηση πρώτα και κύρια διότι η ευστάθεια σε μνημονιακή εποχή ουδέποτε υπήρξε ώστε να μας κακοφανεί ο κλονισμός της. Επίσης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί ίχνη της αντιπολίτευσης. Ίσως να δώσει σημεία ζωής μόλις αποδειχθεί η ύπαρξη Ούφο. Προς το παρόν η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται στο ράλι των εσωκομματικών εκλογών της, με τις οποίες ασχολούνται μόνο οι υποψήφιοι αρχηγοί.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φίλης είναι η χαρά του τηλεθεατή. Σε κάθε φράση του κατορθώνει μια ανατροπή του κλίματος γενικής κατήφειας που μας ταλανίζει. Την 28η Οκτωβρίου ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους! Αποτέλεσμα δε αυτού να αρχίσουν τα τηλεφωνήματα των Ελλήνων προς αλλήλους με ερωτήσεις του στυλ «σε ποιον έπεσε το φλουρί στη βασιλόπιτα;». «Που κάνατε ρεβεγιόν;» «Είδες πάλι ο Καμίνης που έχασε το μέτρημα στην αντίστροφη μέτρηση;».
Πάντως, όπως και να το δεις το θέμα είναι δύσκολο να μπερδέψεις τον Μουσολίνι με τον Άι Βασίλη. Καλή Σαρακοστή να 'χουμε. Και του χρόνου με το καλό να ξαναψήσουμε το αρνί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: