Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Το facebook και η CIA

1. Η ιστοσελίδα της In-Q-Tel. 2. Γκίλμαν Λούι. 3. Τζέιμς Μπράιερ

Στην Αμερική τώρα ανακάλυψαν την Αμερική. Διαπίστωσαν έκπληκτοι, καθώς λένε, ότι τα στοιχεία 50.000.000 χρηστών δόθηκαν σε εταιρία!

Τι θα έκανε μια ιδιωτική εταιρία με τόσα προσωπικά δεδομένα από το facebook; Θα σχεδίαζε προεκλογική εκστρατεία στα μέτρα αυτών των χρηστών! Εκπλήσσει κάποιον αυτό; Οχι όσους γνωρίζουν τα στοιχειώδη.

Οι διαδρομές των σημαντικών ανθρώπων του facebook διασταυρώνονται, άραγε, με εκείνες προσώπων που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη CIA; Σαφώς ναι. Ενα από τα πρώτα δάνεια που έλαβε η Facebook Inc. ύψους 12.700.000 δολαρίων προερχόταν από το ταμείο της Accel Partners με πρωτοβουλία του μάνατζερ (της Accel), του κ. Τζέιμς Μπράιερ. Ο κ. Μπράιερ διατέλεσε επί σειρά ετών (από το 2005 έως τον Ιούνιο του 2013) μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Facebook Inc. Στο παρελθόν είχε
διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας National Venture Capital Association. Σ’ εκείνο το διοικητικό συμβούλιο βρίσκουμε ένα παιδί-θαύμα της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τον κ. Γκίλμαν Λούι. Ο Λούι ξεκίνησε από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών παιχνιδιών και έφτασε να γίνει διευθύνων σύμβουλος της In-Q-Tel, μιας εταιρίας που ίδρυσε η CIA με στόχο -μεταξύ άλλων- την... εξόρυξη πληροφοριών μέσω του διαδικτύου! Το όνομα του κ. Γκίλμαν Λούι φιγουράρει σε γνωστά βιντεοπαιχνίδια, όπως το «Falcon 4.0», το «Crisis in the Kremlin», το «Super Tetris», το «Tank: The M1A1 Abrams Battle Tank Simulation» και το «F16 Fighting Falcon».

H In-Q-Tel αυτοπροσδιορίζεται ως μια «μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία εντοπίζει και συνεργάζεται με εταιρίες που αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής και βοηθά το πέρασμα αυτών των τεχνολογικών λύσεων στη CIA και στον ευρύτερο τομέα της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (U.S. Intelligence Community - IC), ώστε να επεκτείνουν τη δράση τους». Πηγή: https://www.iqt.org/about-iqt/

Τα ερωτήματα παραμένουν: α) Είναι ο Πάπας καθολικός; Βρέχει στο Λονδίνο; β) Οι αρκούδες τρώνε σολομούς; γ) Οσα γράφεις στο facebook μπορεί να καταλήξουν σε μυστικές υπηρεσίες διάφορων χωρών και στα χέρια ισχυρών επιχειρηματιών; Τις απαντήσεις τις έχει δώσει η ίδια η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: